FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service
This document is also available for the following products:

Livebeelden van een IP-camera configureren voor FRITZ!Fon

Met de functie voor livebeeld kun je op je FRITZ!Fon volgen wat er gebeurt voor de lens van je IP-camera (netwerkcamera, webcam). Als je de functie wilt gebruiken, voer je met de toetsen op je FRITZ!Fon het webadres (URL) van de IP-camera in en vervolgens start je de functie voor livebeeld op je FRITZ!Fon. Het camerabeeld wordt dan op de display van de telefoon weergegeven als beeldsequentie zonder geluid.

Vereisten / Beperkingen

• Een FRITZ!Fon met kleurendisplay is vereist.
  • De beelden van de IP-camera moeten de indeling JPEG hebben en beschikbaar zijn via HTTP.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 IP-camera configureren

• Stel de IP-camera zo in dat de beelden worden gemaakt in de JPEG-indeling, en dat ze beschikbaar zijn op een website via HTTP zonder verificatie.

Opmerking:Voor optimale beelden stel je de IP-camera in op een resolutie van ten minste 240x320 tot circa 480x640 pixels.

2 FRITZ!Box configureren

Je kunt de gemaksfuncties van je FRITZ!Fon alleen gebruiken als DECT-versleuteling is ingeschakeld:

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Base Station" in het menu "DECT".
  3. Ga naar de sectie "Security" en schakel de optie "Permit only secure DECT connections (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie is uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box opnieuw opstarten zodra je de gebruikersinterface gebruikt ("System > Backup > Restart").

3 FRITZ!Fon instellen

1. Druk op de toets "Menu" op de telefoon.
  2. Selecteer "Home Network" en druk op "OK".
  3. "Live Image" > "New Entry"
  4. Voer in het veld "Name" een naam naar keuze in voor de IP-camera.
  5. Ga naar het veld "URL" en voer het volledige adres in van de website met de afbeeldingsbestanden van de camera. De URL moet eindigen met .jpg. Je kunt de menutoets gebruiken om te wisselen tussen hoofdletters, kleine letters en cijfers. De huidige modus voor tekstinvoer wordt rechtsonder op de display weergegeven.
    • Als je de beelden wilt streamen vanaf een IP-camera in het thuisnetwerk van de FRITZ!Box:
      • Voer het lokale adres (URL) in van de site waar de afbeeldingsbestanden toegankelijk zijn.

Voorbeeld:

• Als je de beelden wilt streamen vanaf een IP-camera op internet:
      • Voer het volledige adres (URL) in van de site waar de afbeeldingsbestanden toegankelijk zijn.

Voorbeeld:

Belangrijk:Als het is vereist om een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren voor toegang tot de beelden, voeg je de volgende URL toe:

6. Geef bij "interval (in s)" op na hoeveel seconden een nieuw beeld van de IP-camera moet worden geladen en druk vervolgens op "Save".

Het livebeeld wordt weergegeven op de display van je FRITZ!Fon.