FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

Verzenden van faxen met geïntegreerde faxfunctie mislukt soms of altijd

Hoewel de geïntegreerde faxfunctie is geconfigureerd volgens onze handleiding, mislukt het verzenden van faxberichten soms of altijd. Faxberichten worden helemaal niet of niet volledig verstuurd. Het verzenden van faxberichten wordt eventueel afgebroken met één van de volgende foutmeldingen, of wordt in de Event Log van de FRITZ!Box één van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "Transmission failed [0x3301]."
  • "Transmission failed [3495]."
  • "Transmission failed (0x3490)."
  • "An error occurred while sending a fax. Fax transmission was unsuccessful or incomplete."
  • "An error occurred. Error description: Fax transmission failed. Please enter your data again. If the error occurs again, please consult AVM Support."
  • "Not Acceptable Here (488)"
  • "Unsupported Media Type (415)"
  • "Not Acceptable Here (606)"

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Locatiegegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst onder "Location Information" je land. Als je land niet in de lijst voorkomt, selecteer je "Other country".
  5. Voer bij "Country code" in het eerste veld de internationale toegangscode in en in het tweede veld het landnummer (bijvoorbeeld voor Duitsland "00" en "49", zie afb.).
  6. Voer bij "Area code" in het eerste veld het interlokale toegangsnummer in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie afb.).

Afb.: Landcode en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Andere webbrowser gebruiken

Het probleem wordt mogelijk veroorzaakt door de webbrowser (bijvoorbeeld door storende plug-ins):

• Test een andere, recente webbrowser, bijvoorbeeld Chrome of Firefox.

3 Verschillende tegenpartijen testen

• Test de faxoverdracht van of naar verschillende faxapparaten op verschillende telefoonlijnen.
    • Wanneer de faxoverdracht alleen naar een bepaalde aansluiting mislukt, dan is het ontvangende faxapparaat niet gereed voor ontvangst of verkeerd ingesteld.

4 Event Log van de FRITZ!Box controleren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Selecteer "Telephony" in de vervolgkeuzelijst.
  4. Controleer of bij de mislukte faxpoging een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven. Let dan op de aanwijzingen die bij de melding horen:
  5. Als de melding ""Unsupported Media Type (415)" wordt weergegeven, ondersteunt je provider de aangevraagde codec niet, of staat faxoverdracht in het algemeen niet toe.
    • Als de melding "Not Acceptable Here (488 or 606)" wordt weergegeven, ondersteunt je provider de standaard T. 38 niet. Zonder T.38 is betrouwbare faxoverdracht via het internet niet mogelijk.

5 Controleren of T.38 voor de faxoverdracht werd gebruikt

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk wanneer je faxberichten via een internettelefoonnummer verstuurt en ontvangt:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Voice Transmission".
  4. Kijk of er afgebroken faxberichten worden vermeld onder "Display table on completed telephone calls" en controleer in de kolom "Coding" of "T.38" wordt weergegeven voor deze faxberichten.
  5. Als daar "T.38" staat, werd T.38 voor de faxoverdracht gebruikt.
    • Als daar geen "T.38" staat, werd T.38 niet gebruikt. Zonder T.38 is betrouwbare faxoverdracht via het internet niet mogelijk.

Opmerking:Als je provider voor internettelefonie T.38 niet ondersteunt, dan kun je voor de faxontvangst een internettelefoonnummer gebruiken van een provider voor internettelefonie die T.38 ondersteunt. Als je FRITZ!Box is aangesloten op een vaste lijn (analoog of ISDN), kun je in plaats van het internettelefoonnummer ook een vast telefoonnummer gebruiken voor faxverbindingen.