FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

Foutmelding "The dynamic DNS update was successful, but an error occurred [...]"

De dynamische DNS-domeinnaam kan niet worden gebruikt voor toegang tot applicaties en services van de FRITZ!Box en in het thuisnetwerk. Een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven in het gebeurtenislogboek van de FRITZ!Box:

• "Dynamic DNS error: The specified domain name cannot be resolved despite a successful update."
  • "Dynamic DNS error: The dynamic DNS update was successful, but an error occurred during the subsequent DNS resolution."

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 De hele DynDNS-domeinnaam invoeren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Permit Access" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab" Dynamic DNS".
  4. Voer in het veld "Domain name" de volledige domeinnaam (bijvoorbeeld mydomain.dyndns.org) in die je hebt geregistreerd bij je dynamische DNS-provider.

Opmerking:Je kunt rechtstreeks contact opnemen met de dynamische DNS-provider voor informatie over de indeling van de domeinnaam.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 DNS-servers op internet zijn nog niet bijgewerkt

Sommige DNS-servers op internet werken de toewijzing van IP-adressen aan domeinnamen niet onmiddellijk bij. Gedurende een bepaalde tijd beantwoorden ze aanvragen gericht aan je dynamische DNS-domein dus met een oud IP-adres, hoewel de FRITZ!Box het nieuwe IP-adres al heeft gemeld aan je dynamische DNS-provider. Deze werking van de DNS-servers kan niet worden beïnvloed door de FRITZ!Box of je dynamische DNS-provider.

Het probleem lost zich vanzelf op (doorgaans na maximaal een uur) zodra de bijbehorende DNS-servers op internet worden bijgewerkt.