FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

Ouderlijk toezicht blokkeert internettoegang ten onrechte

Ouderlijk toezicht op de FRITZ!Box verhindert internettoegang voor een netwerkapparaat (bijvoorbeeld een computer, smartphone, gameconsole), maar in feite is internettoegang toegestaan op het moment dat de fout optreedt.

De volgende berichten worden weergegeven:

• In een webbrowser op het netwerkapparaat: "Internet access is blocked."
  • In de FRITZ!Box-gebruikersinterface: "Parental controls blocked. FRITZ!Box has prevented an attempt to evade parental controls. During this process it was necessary to block Internet access." (Ouderlijk toezicht geblokkeerd. FRITZ!Box heeft een poging verhinderd om ouderlijk toezicht te omzeilen. Tijdens dit proces moest internettoegang worden geblokkeerd.)

1 IP-adres van het netwerkapparaat is gewijzigd

Als het netwerkapparaat geen IP-instellingen verkrijgt van de FRITZ!Box via DHCP, gaat de FRITZ!Box ervan uit dat een wijziging in het IP-adres betekent dat er een poging is ondernomen om ouderlijk toezicht te omzeilen. In dit geval wordt de internettoegang voor het netwerkapparaat volledig geblokkeerd.

2 Netwerkapparaat is niet rechtstreeks verbonden met de FRITZ!Box

Als het netwerkapparaat is verbonden met een FRITZ!Box via een extra router (bijvoorbeeld een tweede FRITZ!Box als draadloze repeater, een draadloze router of draadloze repeater in Universal Repeater Mode), wordt de communicatie van het apparaat met de FRITZ!Box gewijzigd. Dit lijkt voor de FRITZ!Box dan op een poging tot misleiding, zodat internettoegang door de FRITZ!Box volledig wordt geblokkeerd voor dit netwerkapparaat.

Opmerking:Als je een extra router gebruikt voor de verbinding met het netwerkapparaat, geeft de andere router het MAC-adres van het netwerkapparaat niet door aan de FRITZ!Box. Omdat de FRITZ!Box een combinatie van het IP-adres en het MAC-adres gebruikt om elk apparaat te identificeren, worden aanvragen van hetzelfde MAC-adres in combinatie met verschillende IP-adressen door de FRITZ!Box beschouwd als een poging ouderlijk toezicht te omzeilen.

Dit probleem kan worden verholpen met een van de volgende methoden:

Meest recente FRITZ!OS installeren

Vanaf FRITZ!OS 6 geven FRITZ!-producten (bijvoorbeeld een extra FRITZ!Box of een FRITZ!Powerline-adapter die is geconfigureerd als een draadloze repeater) informatie over de daarmee verbonden netwerkapparaten door aan de FRITZ!Box die de internetverbinding maakt. Op die manier kun je de functie voor ouderlijk toezicht gebruiken voor netwerkapparaten die via een extra product met de FRITZ!Box zijn verbonden.

• Installeer het meest recente FRITZ!OS op al je FRITZ!-producten. Je kunt het FRITZ!OS van je FRITZ!Box bijwerken zoals beschreven in deze handleiding.

Netwerkapparaat rechtstreeks verbinden met de FRITZ!Box

Als de genoemde oplossingen niet mogelijk zijn of de stappen niet kunnen worden uitgevoerd, kun je ouderlijk toezicht voor het betreffende netwerkapparaat alleen gebruiken als je het rechtstreeks verbindt met de FRITZ!Box: