FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

Instellingen opslaan en in dezelfde FRITZ!Box herstellen

Je kunt de instellingen van je FRITZ!Box opslaan in een back-upbestand en zo, indien noodzakelijk, alle of alleen bepaalde instellingen (bijvoorbeeld instellingen van het draadloos netwerk, FRITZ!Box-gebruikers) herstellen. Naast de handmatige back-up die hier wordt beschreven, kun je je instellingen automatisch laten opslaan door de push service. De push service "Save Settings" verstuurt voor iedere update en iedere keer voordat de fabrieksinstellingen worden geladen, automatisch een e-mail met het back-upbestand.

In deze handleiding wordt beschreven hoe je je instellingen in dezelfde FRITZ!Box herstelt. Je kunt ook je instellingen naar een andere FRITZ!Box overdragen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Back-up van de instellingen maken

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Save".
  4. Voer een wachtwoord in.
  5. Klik op "Save" en sla het bestand "FRITZ!Box[...].export" op de computer op.

2 Instellingen herstellen

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restore".
  4. Als je alle instellingen wilt herstellen, schakel je de optie "From this FRITZ!Box or another FRITZ!Box of the same model" in,

Opmerking:Je kunt alleen alle instellingen herstellen als het back-upbestand is gemaakt met dezelfde of een oudere versie van FRITZ!OS.

• of, als je alleen geselecteerde instellingen wilt herstellen:
      • Schakel de optie "From a different FRITZ!Box-model" in.
  5. Voer het wachtwoord in dat je hebt opgegeven bij het opslaan van het back-upbestand.
  6. Klik op "Choose File" en selecteer het bestand "FRITZ.Box[...].export" met de instellingen die je wilt herstellen.
    • De FRITZ!Box toont nu welke instellingen kunnen worden hersteld.
  7. Schakel de gewenste instellingen in de lijst in.
  8. Klik op de knop "Restore".

De instellingen worden nu hersteld. Vervolgens moet je mogelijk alle draadloze telefoons, DECT-repeaters en smarthome-apparaten, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200 of radiatorthermostaten, opnieuw aanmelden bij de FRITZ!Box.

Opmerking:Alle instellingen voor je draadloze telefoons blijven gehandhaafd als je de telefoons aanmeldt via het menu van de telefoons en niet met de wizard "Manage Telephony Devices" in de gebruikersinterface van je FRITZ!Box.