FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

Gedeelde bestanden en printers op een computer zijn niet zichtbaar in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Je computer heeft toegang tot internet of de FRITZ!Box-gebruikersinterface, maar bestanden en/of printers die worden gedeeld op de computer, zijn niet zichtbaar voor andere computers in het thuisnetwerk.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 FRITZ!Box configureren

DHCP-server inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Network" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen wordt voor de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) gebruikt en worden IP-adressen toegewezen tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Communicatie tussen draadloze apparaten toestaan

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Security" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Ga naar de sectie "Additional Security Settings" en schakel de optie "The active wireless devices displayed below may communicate with each other" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Computer opnieuw opstarten

• Start alle met de FRITZ!Box verbonden computers opnieuw op.

3 Verbinding maken met de computer zonder gasttoegang te gebruiken

Computers kunnen de internetverbinding van je FRITZ!Box gebruiken via de draadloze gasttoegang op je FRITZ!Box. Ze hebben geen toegang tot het FRITZ!Box-thuisnetwerk; dus ze kunnen niet de gedeelde bestanden en printers op andere computers gebruiken via draadloze gasttoegang.

Daarom moet je een draadloze verbinding tot stand brengen tussen de computer en het draadloze netwerk van de FRITZ!Box:

Je hebt toegang tot de gedeelde bestanden en printers op computers in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Belangrijk:Als een computer en de gedeelde bestanden en printers nog altijd niet zichtbaar zijn in het thuisnetwerk (bijvoorbeeld de Windows-thuisgroep), dan komt dit door een firewall of door de configuratie van het besturingssysteem. Informatie over de configuratie van het besturingssysteem of de firewall vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant. Ga naar de startpagina van Microsoft voor meer instructies, bijvoorbeeld over computers toevoegen aan een thuisgroep in Windows 7 en een thuisnetwerk maken van computers met verschillende versies van Windows.