FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

Specifieke toepassing heeft geen internettoegang

Een bepaalde toepassing heeft geen toegang tot internet, hoewel andere toepassingen op de computer of het apparaat wel internettoegang hebben. Een virusscanner kan bijvoorbeeld geen updates downloaden, een browsergame kan geen verbinding maken met de gameserver, of Amazon Fire TV of Netflix kunnen geen verbinding maken met een server.

De toepassing geeft mogelijk een van de volgende foutmeldingen weer:

• "Server antwoordt niet."
  • "Server niet gevonden."
  • "Er kan geen verbinding worden gemaakt met de server."
  • "Online-update mislukt."
  • "Netwerkfout bij het downloaden van updates."

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Filter voor netwerktoepassingen uitschakelen

Mogelijk beperkt de filter voor netwerktoepassingen de internettoegang tot surfen en mailen of de betreffende netwerktoepassing is gericht geblokkeerd. De internettoegang voor apparaten in het gastnetwerk is bijvoorbeeld standaard beperkt tot surfen en mailen.

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Klik op het tabblad "Parental Controls".
  4. Klik op de knop (Bewerken) naast het betreffende apparaat. Als het apparaat is verbonden met de gasttoegang, klik je naast de vermelding "All devices in the guest network" op de knop (Bewerken).
  5. Klik in de sectie "Blocked Network Applications" bij alle netwerktoepassingen op de knop (Verwijderen). Als de sectie "Blocked Network Applications" niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  6. Klik op "OK" om het toegangsprofiel op te slaan.

2 Filter voor websites uitschakelen

Mogelijk wordt de internettoegang geblokkeerd door de filter voor websites (blacklist, whitelist) in het kinderslot. Als deze filter actief is, hebben toepassingen bijvoorbeeld ook geen rechtstreekse toegang tot IP-adressen op internet.

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Klik op het tabblad "Parental Controls".
  4. Klik op de knop (Bewerken) naast het betreffende apparaat. Als het apparaat is verbonden met de gasttoegang, klik je naast de vermelding "All devices in the guest network" op de knop (Bewerken).
  5. Schakel de optie "Filter web sites" uit.
  6. Klik op "OK" om het toegangsprofiel op te slaan.

Als de toepassing nu toegang tot internet heeft, laat je of de filter uitgeschakeld, of je past de filter zoals wordt beschreven in de handleiding FRITZ!Box meldt "Access [...] was prevented by the web site filter".

3 Portforwarding in FRITZ!Box configureren

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je in het thuisnetwerk problemen ondervindt met onlinegames of chats:

Opmerking:De firewall van de FRITZ!Box beveiligt alle apparaten in het thuisnetwerk standaard tegen inkomende verbindingen en ongewenste data uit het internet. Voor bepaalde onlinegames (bijvoorbeeld Call of Duty) en enkele chattoepassingen moeten computers en gameconsoles echter wel bereikbaar zijn voor andere internetgebruikers.

1. Als de toepassing UPnP (Universal Plug and Play) ondersteunt: configureer in de FRITZ!Box automatische portforwarding. De toepassing kan dan alle benodigde poorten zelfstandig in de FRITZ!Box openen.
  2. Als de toepassing geen UPnP ondersteunt: configureer in de FRITZ!Box statische portforwarding voor de toepassing.

4 Firewall configureren

Een firewall op het apparaat verhindert mogelijk dat enkele toepassingen toegang krijgen tot internet:

1. Configureer de firewall op het apparaat volgens de instructies van de fabrikant zodanig dat de betreffende toepassing onbeperkte internettoegang heeft: