FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

IP-camera gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Je kunt een IP-camera (netwerkcamera) gemakkelijk verbinden met een LAN-poort of het draadloze netwerk (WiFi) van je FRITZ!Box. Vervolgens kan het door het hele thuisnetwerk en door andere internetgebruikers worden gebruikt.

Randvoorwaarden / beperkingen

• De IP-camera moet een LAN-poort hebben of in staat zijn draadloze verbindingen tot stand te brengen. IP-camera's met USB-poorten worden niet ondersteund.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 DHCP-server van FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Network" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen wordt voor de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) gebruikt en worden IP-adressen toegewezen tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 IP-camera configureren

De IP-camera heeft speciale IP-instellingen nodig om te communiceren met de FRITZ!Box en andere netwerkapparaten in het thuisnetwerk:

• Stel de configuratie van de IP-camera in op automatisch IP-instellingen ophalen (DHCP-client).

Opmerking:Informatie over de configuratie van de IP-camera vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

3 IP-camera verbinden met de FRITZ!Box

De IP-camera is verbonden met de FRITZ!Box en is beschikbaar voor het hele thuisnetwerk.

Opmerking:In de bijbehorende handleiding vind je meer informatie over de configuratie van de IP-camera of de netwerkapparaten die toegang moeten hebben tot de afbeeldingsbestanden op de camera. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

4 Toegang tot de IP-camera via internet

De volgende stappen zijn alleen vereist als je toegang tot de IP-camera wilt hebben via internet wanneer je niet thuis bent of als je vrienden toegang wilt geven tot de IP-camera:

1. Configureer de IP-camera zodat deze toegankelijk is vanaf internet.

Belangrijk:Het is niet mogelijk meer dan een port sharing te configureren voor dezelfde TCP- of UDP-poort. Als je meerdere IP-camera's gebruikt, moet je dus in elke camera een andere poort voor internettoegang configureren.

• Configureer port sharing of MyFRITZ!-toegang voor de poorten en IP-protocollen die door de IP-camera worden gebruikt.
    • Als je een webbrowser wilt gebruiken voor toegang tot de IP-camera:
    • Als je een app of andere software wilt gebruiken voor toegang tot de IP-camera:
      1. Configureer een MyFRITZ!-account in de FRITZ!Box.

Opmerking:Als je al een andere dynamische DNS-service gebruikt, kun je ook deze service gebruiken in plaats van MyFRITZ!.

2. Bepaal de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box.
      3. Configureer port sharing voor de IP-camera in de FRITZ!Box.
      4. Configureer de app of software zodat deze toegang heeft tot de IP-camera.

5 Afbeeldingen van camera opslaan op opslag (NAS)

Sommige IP-camera's kunnen niet alleen afbeeldingen automatisch opslaan op de SD-kaart in de camera, maar ze kunnen ze ook doorgeven naar een FTP-server of ze opslaan in het thuisnetwerk via het Server Message Block-protocol (SMB).

De volgende stappen zijn alleen vereist als je IP-camera afbeeldingen kan opslaan op een FTP-server of netwerkshares en als je de afbeeldingen wilt opslaan op een USB-opslagapparaat dat is verbonden met de FRITZ!Box:

Afbeeldingen opslaan op FTP

1. Configureer een met de FRITZ!Box verbonden USB-opslagapparaat voor gebruik als opslag (NAS)
  2. Volg de instructies van de fabrikant om de configuratie van de IP-camera zo in te stellen dat je de afbeeldingen kunt opslaan op het USB-opslagapparaat via FTP. Gebruik de volgende instellingen:
    • FTP server: fritz.box
    • Folder: de map op het USB-opslagapparaat waarin de afbeeldingen moeten worden opgeslagen

Opmerking:Mogelijk moet je ook het hele FTP-adres (bijvoorbeeld ftp://fritz.box/JetFlash-32GB/IPCam) invoeren in plaats van de FTP-server en map.

• Poort: 21
    • User name and password: een gebruikersnaam en het wachtwoord van een gebruiker die is geconfigureerd in de FRITZ!Box en die schrijfrechten heeft voor het USB-opslagapparaat.

Afbeeldingen opslaan met SMB

1. Configureer een met de FRITZ!Box verbonden USB-opslagapparaat voor gebruik als opslag (NAS)
  2. Volg de instructies van de fabrikant om de configuratie van de IP-camera zo in te stellen dat deze afbeeldingen op het USB-opslagapparaat opslaat via SMB. Gebruik de volgende instellingen:
    • Network path or UNC address: de map op het USB-opslagapparaat waarin de afbeeldingen moeten worden opgeslagen

Voorbeeld:
      Als je de afbeeldingen wilt opslaan in de map "IPCam" op een USB-opslagapparaat met de naam "JetFlash-32GB", voer je \fritz.box\FRITZ.NAS\JetFlash-32GB\IPCam in.

• User name and password: een gebruikersnaam en het wachtwoord van een gebruiker die is geconfigureerd in de FRITZ!Box en die schrijfrechten heeft voor het USB-opslagapparaat.