FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service
This document is also available for the following products:

Mobiel telefoonnummer configureren in de FRITZ!Box

Wanneer de FRITZ!Box is geconfigureerd voor internettoegang via het mobiele netwerk, kun je ook het mobiele telefoonnummer van je simkaart invoeren in de FRITZ!Box en dit toewijzen aan je telefoons. Wanneer je klaar bent met de configuratie, wordt het telefoonnummer ook gebruikt voor inkomende en uitgaande oproepen wanneer de internetverbinding tot stand wordt gebracht via DSL en niet via het mobiele netwerk.

Randvoorwaarden / beperkingen

• De dongle voor mobiel breedband ondersteunt de functie "CSV" (Circuit Switched Voice).
  • Het mobiele telefoonnummer dat is toegewezen aan de simkaart die je gebruikt, is ingeschakeld voor spraak.
  • Doorschakelen kan niet worden geconfigureerd voor mobiele telefoonnummers.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Locatiegegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephone Numbers" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de tab "Line Settings".
  4. Selecteer je land in de vervolgkeuzelijst onder "Location Information". Als je land niet wordt vermeld in de lijst, selecteer je "Other country".
  5. Voer bij "Country code" in het eerste veld de toegangscode in en in het tweede veld het landnummer (voor Duitsland bijvoorbeeld "00" en "49", zie fig.).
  6. Voer bij "Area code" in het eerste veld het voorkiesnummer in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie fig.).

Fig.: Landnummer en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Mobiel telefoonnummer configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Mobile Communications" in het menu "Internet".
  3. Schakel de optie "Telephony via mobile communications" in.
  4. Voer je mobiele telefoonnummer in.
  5. Geef een naam naar keuze op in het veld "Display name".

Voorbeeld:
    Je kunt "Mobile_12345" invoeren als weergavenaam voor het nummer 017812345.

6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Je mobiele telefoonnummer wordt weergegeven onder "Telephony > Telephone Numbers" en je kunt dit toewijzen aan je telefoonapparaten. Als je het nummer toewijst aan een telefoonapparaat, wordt het ook gebruikt voor inkomende en uitgaande oproepen, zelfs wanneer de internetverbinding tot stand is gebracht via DSL en niet via het mobiele netwerk.