FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Xbox One gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Je kunt een Xbox One gemakkelijk verbinden met een LAN-poort of het draadloze netwerk (WiFi) van je FRITZ!Box. De Xbox heeft dan internettoegang en kan bijvoorbeeld worden gebruikt om onlinegames te spelen of te chatten met Skype.

Belangrijk:Als voorbeeld gebruiken we hier een Microsoft Xbox One met besturingssysteem versie 6.210210.0 om te tonen hoe je een Xbox One verbindt met de FRITZ!Box.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS

1 Voorbereiding

DHCP-server van FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Network" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen wordt voor de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) gebruikt en worden IP-adressen toegewezen tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Xbox configureren als DHCP-client

1. Druk op de menuknop op de draadloze controller van de Xbox One.
  2. Selecteer "Settings" en vervolgens "Network" in het Xbox-menu.
  3. Selecteer "Advanced Settings".
  4. Selecteer "IP Settings".
  5. Selecteer "Automatic".

2 Xbox verbinden met de FRITZ!Box

Verbind de Xbox met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box of maak de verbinding met de FRITZ!Box via een netwerkkabel:

Xbox verbinden via een netwerkkabel

• Gebruik een netwerkkabel om de Xbox aan te sluiten op een LAN-poort van de FRITZ!Box.

Xbox verbinden met een draadloos netwerk

1. Druk op de menuknop op de draadloze controller van de Xbox One.
  2. Selecteer "Settings" en vervolgens "Network" in het Xbox-menu.
  3. Selecteer "Setup wireless network".
  4. Selecteer de naam van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box (SSID).

Opmerking:Informatie over het bepalen van de draadloze instellingen van de FRITZ!Box vind je in deze handleiding.

5. Voer de netwerksleutel van de FRITZ!Box in en bevestig.

De Xbox is verbonden met internet via de FRITZ!Box. De Xbox kan bijvoorbeeld worden gebruikt om onlinegames te spelen of te chatten met Skype.

Meer informatie over de configuratie van de Xbox vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Microsoft Ondersteuning voor de Xbox.

3 Internettoegang tot de Xbox instellen voor de FRITZ!Box

De FRITZ!Box-firewall beveiligt alle apparaten in het thuisnetwerk standaard tegen inkomende verbindingen en ongewenste gegevens van internet. Voor bepaalde onlinegames (bijvoorbeeld Call of Duty) en persoonlijke chatfuncties moeten andere internetgebruikers echter wel toegang hebben tot je Xbox.

De volgende stappen zijn alleen vereist als je problemen ondervindt met onlinegames of chats:

Teredo-filter uitschakelen in de FRITZ!Box

De volgende stap is alleen vereist als de FRITZ!Box met internet is verbonden via internetprotocolversie 6 (IPv6):

Opmerking:Op de pagina "Overview" van de FRITZ!Box-gebruikersinterface, onder "Connections", kun je zien of een IPv6-internetverbinding actief is.

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Filters" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "Lists".
  4. Schakel de optie "Teredo filter enabled" uit.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Port sharing instellen in de FRITZ!Box