FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Groepsschakelaar voor smarthome-apparaten configureren

Je kunt meerdere FRITZ!DECT-contactdozen, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200 of schakelbare contactdozen van FRITZ!Powerline, samenvoegen tot een groep en zo gemakkelijk tegelijk schakelen. Een groep die bestaat uit meerdere schakelbare contactdozen kun je dan automatisch volgens een tijdschema of temperatuurafhankelijk schakelen. Desgewenst kun je een groep waarvoor een tijdschakeling is geconfigureerd ook handmatig in- en uitschakelen.

Voorwaarden / Beperkingen

• Handmatig schakelen van een groep met contactdozen waarvoor een temperatuurafhankelijke schakeling is geconfigureerd, is niet mogelijk.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Groep aanmaken

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Klik op de knop (Algemeen) bij een smarthome-apparaat dat aan de groep moet worden toegevoegd.
  4. Klik in de sectie "Group Switching" op "Create new group", voer een naam in voor de groep en klik op "OK".
    • Het venster wordt gesloten.
  5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Smarthome-apparaten aan een groep toewijzen

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Klik op de knop (Algemeen) bij een smarthome-apparaat dat aan de groep moet worden toegevoegd.
  4. Selecteer in de sectie "Group Switching" een groep in de vervolgkeuzelijst.
  5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  6. Herhaal de stappen 1. tot en met 3. voor alle smarthome-apparaten die je samen wilt schakelen in de groep.

3 Groep schakelen

Schakelbare contactdozen, zogenaamde "schakelaktoren", die je hebt samengevoegd tot een groep kun je automatisch of desgewenst ook handmatig bedienen:

Groep automatisch schakelen

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Klik op de knop (Automatisch Schakelen) bij een willekeurig smarthome-apparaat dat tot de groep behoort.
  4. Configureer in de sectie "Automatic Switching" de gewenste schakeltijden.
  5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Groep handmatig schakelen

Als je een groep met contactdozen, waarvoor je ook een automatische tijdschakeling hebt geconfigureerd, handmatig schakelt, is de handmatige schakeling geldig tot het volgende automatische schakelmoment in werking treedt:

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Klik in de sectie "Group [naam van de groep]" bij "Group switch" op de aan/uit-schakelaar.

Opmerking:Je kunt de smarthomegroep in je thuisnetwerk ook handmatig schakelen via een FRITZ!Fon (menu "Home Network > Smart Home") of vanaf internet met MyFRITZ!-app.

Wanneer het schakelen van groepen is ingeschakeld voor contactdozen, is handmatig schakelen van een enkele contactdoos rechtstreeks op het apparaat of via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box (in het menu "Home Network" onder "Smart Home") alléén mogelijk bij automatische tijdschakeling en niet bij temperatuurgestuurde schakeling. Zodra het volgende automatische schakelmoment voor de groep in werking treedt, worden de instellingen van de groepsschakeling weer toegepast op het apparaat.