FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Telefoneren met FRITZ!Box via een andere router

Via de FRITZ!Box kun je ook bellen als een andere router (bijvoorbeeld IAD) in het netwerk de internetverbinding maakt. Met de FRITZ!Box kun je:

• elke provider voor internettelefonie gebruiken waarvan je inloggegevens hebt gekregen voor internettelefoonnummers. De internettelefoonnummers kunnen afkomstig zijn van je eigen provider of van een andere provider voor internettelefonie.
  • de telefoonaansluitingen van de router gebruiken, indien je provider deze aansluitingen heeft ingeschakeld.
  • bellen via een vaste lijn (analoog of ISDN).

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Internettelefoonnummers configureren

2 STUN-server invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop "Edit" bij het betreffende telefoonnummer.
  4. Controleer of je het veld "STUN server" ziet bij de tekstvelden waar je je accountgegevens invoert.
    • Als het veld wordt weergegeven en leeg is:
      • Voer in dit tekstveld het adres in van de STUN-server van je provider voor internettelefonie en klik op "OK".
    • Als het veld niet wordt weergegeven:
      1. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Other provider", zelfs als je een vooraf geconfigureerde provider voor internettelefonie gebruikt.
      2. Controleer of het veld "STUN server" nu wel wordt weergegeven.
        • Als het veld wordt weergegeven:
          • Voer in dit tekstveld het adres in van de STUN-server van je provider voor internettelefonie en klik op "OK".
        • Als het veld niet wordt weergegeven, is de STUN-server vooraf geconfigureerd:
          • Klik op "Cancel".

3 Portforwarding configureren voor internettelefonie

Automatische portforwarding configureren

Als je portforwarding in de FRITZ!Box inschakelt, dan verzendt de FRITZ!Box regelmatig IP-pakketten, zodat de portforwarding van de router automatisch blijft ingeschakeld:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Schakel de optie "Keep port forwarding of the Internet router enabled for telephony" in.
  5. Kies een geschikt tijdsinterval. Selecteer "30 seconds" als je niet weet hoe lang de tijdelijke regels voor portforwarding worden gehandhaafd door de router waaraan de FRITZ!Box is aangesloten.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Statische portforwarding configureren

Als de router geen ondersteuning biedt voor automatische portforwarding via de FRITZ!Box, configureer je statische portforwarding voor internettelefonie in de router:

Opmerking:Informatie over de configuratie vind je in het handboek, of neem contact op met de fabrikant van de router.

• Van willekeurige UDP-poorten >= 1024 (bijvoorbeeld 6078-6097) naar de poorten 7078-7109 van de FRITZ!Box
  • Van UDP-poort 5060 naar poort 5060 van de FRITZ!Box

4 FRITZ!Box configureren voor telefoneren via vaste lijn

Als de router is voorzien van een aansluiting voor telefoontoestellen en als deze aansluiting is ingeschakeld door je provider, sluit je de FRITZ!Box als volgt aan op de router:

Opmerking:Indien beschikbaar, kun je de FRITZ!Box ook aansluiten op een aansluiting voor het vaste net. Informatie over de aansluiting vind je in het handboek van de FRITZ!Box.

FRITZ!Box aansluiten

Als je zowel ISDN- als analoge eindapparaten kunt aansluiten op de router, verbind je de FRITZ!Box met de aansluiting voor ISDN-apparaten op de router:

1. Steek het lange uiteinde van de meegeleverde DSL-/telefoonkabel (Y-kabel) in de bus met het opschrift "DSL/TEL" op de achterzijde van de FRITZ!Box.
  2. Als de router een aansluitbus voor ISDN-apparaten heeft, steek je de zwarte stekker aan het gesplitste uiteinde van de kabel rechtstreeks in deze bus,
    • of, als de router alleen een aansluitbus heeft voor analoge apparaten:
      • Steek de zwarte stekker aan het gesplitste uiteinde van de kabel in deze bus. Als de stekker niet in de bus past, vraag je je provider om een geschikte adapter.

Vaste telefoonnummers configureren

Je kunt nu je telefoonnummers toewijzen aan telefoontoestellen die zijn verbonden met de FRITZ!Box en deze gebruiken voor inkomende en uitgaande oproepen.