FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Foutmelding "...limited or no connectivity"

Op een Windows-computer wordt een uitroepteken weergegeven naast het symbool voor de LAN- of draadloze (WiFi) netwerkverbinding met de FRITZ!Box in de Windows-taakbalk (SysTray) en zie je de melding "... limited or no connectivity". Met deze computer is het niet mogelijk toegang te krijgen tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface (fritz.box) of internet via de FRITZ!Box.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 FRITZ!Box configureren

Voorbereidingen

1. Verbind de computer met de "LAN 2"-poort van de FRITZ!Box via een netwerkkabel.
  2. Als de computer ook met de FRITZ!Box is verbonden via het draadloze netwerk, verbreek je de draadloze verbinding met de FRITZ!Box.

DHCP-server inschakelen

1. Open in een webbrowser het adres http://169.254.1.1.
  2. Klik op "Home Network" en vervolgens op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel je eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Firewall van de computer configureren

Een firewall kan de communicatie tussen de computer en de FRITZ!Box verstoren:

• Stel de firewall van de computer zodanig in dat deze verbindingen van de computer naar de FRITZ!Box toelaat. Informatie over de configuratie verkrijg je van de fabrikant van de firewall, raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

3 LAN-verbinding met de FRITZ!Box controleren

Als je connectiviteitsproblemen hebt met LAN-netwerkverbindingen, wordt dit mogelijk veroorzaakt door fouten in de bekabeling, tussengeschakelde apparaten (zoals netwerkswitches, powerline-adapters, converters LAN / draadloos LAN) of ongeschikte functies voor energiebesparing. Controleer daarom de LAN-verbinding tussen de computer en de FRITZ!Box:

4 Draadloze verbinding opnieuw configureren

Als een WEP-versleuteling wordt gebruikt, is het ook mogelijk een draadloze verbinding tot stand te brengen met de FRITZ!Box wanneer een ongeldige draadloze netwerksleutel wordt ingevoerd wordt. Het is dan echter niet mogelijk om te communiceren via deze verbinding.

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als de computer met de FRITZ!Box is verbonden via een draadloze verbinding met WEP-versleuteling:

LET OP:Een WEP-versleuteling is niet veilig! Gebruik daarom de veilige WPA-versleuteling als je draadloze netwerkapparaten hiervoor ondersteuning bieden.