FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Ouder FRITZ!OS installeren (downgrade)

Met het huidige FRITZ!OS stellen we nieuwe en verbeterde functies ter beschikking en bieden we een oplossing voor bekende problemen. Ook worden de beveiligingsfuncties continu aangepast en verbeterd, waarbij rekening wordt gehouden met de huidige vereisten zodat je bent beschermd tegen nieuwe potentiële bedreigingen. Door gebruik te maken van het meest recente FRITZ!OS zorg je voor maximale veiligheid in je thuisnetwerk.

In principe is het mogelijk een oudere versie van FRITZ!OS te installeren (downgrade). We bevelen dit echter niet aan vanwege de genoemde redenen.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface.

1 FRITZ!OS-bestand downloaden

1. Open in een webbrowser https://service.avm.de/downloads/.
  2. Navigeer naar de map "Downgrade" en vervolgens naar de submap die overeenkomt met je FRITZ!Box-model en dan naar de map "english".
  3. Download het bestand met de bestandsextensie ".image" naar de computer.

2 Ouder FRITZ!OS installeren (downgrade)

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Update" of "Firmware Update".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!OS File" of "Firmware File".
  4. Klik op "Save Settings".

Opmerking:Sla de instellingen van de FRITZ!Box opnieuw op onder "System > Backup" direct nadat de installatie is voltooid. Op die manier kun je altijd gemakkelijk een werkende configuratie herstellen.

5. Klik op de knop "Bladeren..." of "Bestand kiezen".
  6. Selecteer het FRITZ!OS-bestand dat je hebt gedownload (imagebestand) en klik op de knop "Openen".
  7. Klik op de knop "Start Update".

Zolang de "Info"-led knippert, wordt de update naar de FRITZ!Box overgedragen.

Nu is het oudere FRITZ!OS geïnstalleerd. Als je een back-up hebt gemaakt van de instellingen van je FRITZ!Box, kun je deze nu herstellen.