FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Webradio beluisteren met FRITZ!Fon

Met je FRITZ!Fon kun je via internet radio-uitzendingen beluisteren van radiostations in de hele wereld.

Randvoorwaarden / beperkingen

• Er zijn geen DECT-repeaters van andere fabrikanten geregistreerd bij de FRITZ!Box.
  • Het webradiostation moet zijn opgeslagen in de playlistindeling "pls" of "m3u" en moet wijzen naar een mp3-stream. Andere indelingen kunnen niet worden afgespeeld.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Versleuteling inschakelen

Je kunt de gemaksfuncties van je FRITZ!Fon alleen gebruiken als DECT-versleuteling is ingeschakeld:

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Base Station" in het menu "DECT".
  3. Ga naar de sectie "Security" en schakel de optie "Permit only secure DECT connections (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie is uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box opnieuw opstarten zodra je de gebruikersinterface gebruikt ("System > Backup > Restart").

2 Webradiostations instellen

Een aantal webradiostations zijn al vooraf ingesteld in de FRITZ!Box. Je kunt gemakkelijk extra stations toevoegen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Media Server" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Web Radio".
  4. Selecteer een vooraf geconfigureerd station in de vervolgkeuzelijst of selecteer "Other web radio station..." als het gewenste station niet wordt vermeld in de lijst.

Opmerking:Als je een vooraf geconfigureerd station selecteert, wordt het automatisch geconfigureerd. Klik op de knop "Edit" achter het item als je de volgende instellingen later wilt wijzigen.

5. Voer in het veld "Name" een naam in voor het webradiostation.
  6. Voer in het veld "Web address" het adres in voor het webradiostation.

Opmerking:Koppelingen naar diverse webradiostations vind je bijvoorbeeld op www.shoutcast.com. Je kunt de adressen van de webradiostations kopiëren en het contextmenu gebruiken om ze in het betreffende veld te plakken.

7. Als meerdere FRITZ!Fons zijn geregistreerd bij de FRITZ!Box, kun je ook de telefoons selecteren waarop je het webradiostation beschikbaar wilt maken.
  8. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

3 Luisteren naar webradio

1. Druk op de toets "Menu" op de telefoon.
  2. Scrol naar "Internet services" en druk op "OK".
  3. "Internet radio" > "OK"
  4. Selecteer een radiostation en druk op "OK".