FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Internettelefoonnummers in FRITZ!Box configureren

Je kunt tot 20 internettelefoonnummers in de FRITZ!Box inrichten om via het internet te bellen (Voice over IP). Bij de meeste providers voor internettelefonie configureert de FRITZ!Box automatisch de aanbieder-specifieke instellingen. Bij sommige providers worden de telefoonnummers zelfs automatisch in de FRITZ!Box geconfigureerd zodra de internettoegang wordt geconfigureerd. Daarnaast kun je telefoonnummers met dezelfde toegangsgegevens in één groep onderbrengen en gezamenlijk beheren.

Naast deze standaardconfiguratie ondersteunt de FRITZ!Box ook de configuratie van SIP trunks en SIP DDI-aansluitingen.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS

1 Regionale instellingen configureren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Region and Language".
  3. Klik op het tabblad "Regional Options".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst het land waar de FRITZ!Box in gebruik wordt genomen.

Belangrijk:Wanneer je de regionale opties wijzigt, worden de instellingen voor de telefoonfuncties teruggezet. Alle instellingen voor telefonie (zoals telefoons, doorschakelingen, kiesregels) moeten dan opnieuw worden geconfigureerd.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Locatiegegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst je land onder "Location Information". Als je land niet in de lijst voorkomt, selecteer dan "Other country".
  5. Voer bij "Country code" in het eerste veld de landcode in en in het tweede veld het landnummer (bijvoorbeeld voor Duitsland "00" en "49", zie afb.).
  6. Voer bij "Area code" in het eerste veld het voorkiesnummer in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie afb.).

Afb.: Landcode en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Internettelefoonnummers configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop "New Telephone Number".
  4. Schakel de optie "Internet telephone number" in en klik op "Next".
  5. Wanneer er een vervolgkeuzelijst beschikbaar is om je provider voor internettelefonie uit te kiezen, selecteer dan je provider. Als je provider niet in de lijst voorkomt, selecteer dan "Other provider".

Opmerking: Of de vervolgkeuzelijst beschikbaar is en welke providers worden weergegeven, hangt af van de landinstellingen die zijn geconfigureerd in de FRITZ!Box.

6. Voer in de betreffende velden het internetnummer (telefoonnummer) en de accountgegevens (zoals gebruikersnaam, wachtwoord, registrar) in. Deze gegevens worden verstrekt door je provider.
  7. Als de optie "Relay outgoing emergency calls without prefixes" wordt weergegeven, informeer dan bij je provider voor internettelefonie of noodoproepen met of zonder toegangsnummer moeten worden gestuurd. Selecteer vervolgens de juiste instelling.
  8. Als de optie "Relay special rate numbers without prefixes" wordt weergegeven, informeer dan bij je provider of oproepen naar nummers met een speciaal tarief met of zonder toegangsnummer moeten worden gestuurd. Selecteer vervolgens de juiste instelling.
  9. Als de optie "Insert area code for outgoing calls" beschikbaar is, kun je deze inschakelen. Het netnummer wordt dan automatisch toegevoegd wanneer je belt naar een nummer dat niet met "0" begint, dus je hoeft deze niet te kiezen.
  10. Klik op "Next" en volg de instructies van de wizard.

4 Registratie via internetverbinding inschakelen

Bij sommige internetproviders wordt een tweede internetverbinding tot stand gebracht voor internettelefonie. Deze verbinding kan alleen de nummers van de internetprovider gebruiken. Schakel daarom de volgende optie in als je een internettelefoonnummer gebruikt die niet van je internetprovider komt. De FRITZ!Box gebruikt voor dit telefoonnummer dan dezelfde verbinding die je gebruikt om te surfen:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop "Edit" bij het desbetreffende telefoonnummer.
  4. Schakel de optie "Always register via an Internet connection" in.
  5. Klik om de instellingen op te slaan op "OK".

5 Internettelefonie via het mobiele netwerk inschakelen

De volgende stap is alleen vereist als de FRITZ!Box is geconfigureerd voor internettoegang via het mobiele netwerk, en als je ook wilt kunnen bellen via internet wanneer de FRITZ!Box verbinding maakt met internet via het mobiele netwerk:

LET OP!Sommige providers van mobiel breedband hebben contractbepalingen die het gebruik van internettelefonie via de mobiele internetverbinding verbieden. Informeer bij je provider naar de algemene voorwaarden!

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Mobile Communications".
  3. Schakel de optie "Use Internet telephony via the mobile Internet connection" in.