FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Port forwarding configureren voor inkomende Internetverbindingen

De FRITZ!Box-firewall beveiligt alle apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk standaard tegen inkomende verbindingen en ongewenste gegevens van internet.

Als je port forwarding configureert, kun je internetapplicaties (bijvoorbeeld chatsoftware, onlinegames, software voor het delen van bestanden) gebruiken die inkomende verbindingen van internet accepteren of die andere internetgebruikers toegang verlenen tot bepaalde serverservices (bijvoorbeeld HTTP-server, externe onderhoudsserver) in je FRITZ!Box-thuisnetwerk.

De FRITZ!Box biedt verschillende opties voor het inschakelen van port forwarding voor poorten die afzonderlijk of samen kunnen worden gebruikt.

1 Automatische port forwarding configureren via UPnP

• Configureer automatische port forwarding via UPnP in de FRITZ!Box
    • als port forwarding is vereist voor een internetapplicatie maar niet voor een serverservice.
    • als de internetapplicatie de UPnP-standaard (Universal Plug and Play) ondersteunt.

Opmerking:De UPnP-standaard wordt ondersteund door diverse onlinegames voor PlayStation of Xbox. De fabrikant kan je informatie geven over de betreffende applicatie.

• als de internetapplicatie vereist dat je port forwarding toepast op diverse poorten, of als voor de applicatie telkens andere poorten worden gebruikt.

2 Statische port forwarding configureren

• Configureer statische port forwarding in de FRITZ!Box in de volgende gevallen:
    • als toegang vanaf internet is vereist voor serverservices (bijvoorbeeld HTTP-server, externe onderhoudsserver) in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.
    • als de internetapplicaties de UPnP-standaard niet ondersteunen.