FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

USB-opslagmedium wordt door de FRITZ!Box niet herkend

De FRITZ!Box kan een USB-opslagmedium niet detecteren. Nadat het USB-opslagmedium is aangesloten aan de FRITZ!Box, wordt het helemaal niet weergegeven in de gebruikersinterface onder "Home network > USB Devices > Overview of Devices", of het wordt weergegeven als onbekend ("unknown") apparaat.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 FRITZ!Box opnieuw starten

Start de FRITZ!Box opnieuw op terwijl het USB-opslagmedium nog is aangesloten:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

2 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

3 USB-opslagmedium op functionaliteit controleren

• Sluit het USB-opslagmedium bij wijze van test aan op een USB -poort van je computer.
    • Als de computer het USB-opslagmedium ook niet herkent, is het USB-opslagmedium of het USB-kabel defect. Neem in dit geval contact op met de fabrikant.

4 USB-opslagmedium rechtstreeks aansluiten aan de FRITZ!Box

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als het USB-opslagmedium is verbonden met de FRITZ!Box via een USB-hub:

• Sluit het USB-opslagmedium bij wijze van test rechtstreeks (d.w.z. zonder USB-hub) aan de FRITZ!Box aan.
    • Als het USB-opslagmedium nu wel wordt herkend, dan is de USB-hub defect, of deze ondersteunt het aangesloten USB-opslagmedium niet.

5 Externe voeding gebruiken

De FRITZ!Box levert USB-apparaten conform de USB-specificatie met maximaal 500 mA. Voer de volgende maatregel alleen uit, als het stroomverbruik van het USB-opslagmedium hoger is:

Opmerking:USB-harde schijven met een grootte vanaf 2,5" verbruiken doorgaans meer dan 500 mA en worden vaak met Y-kabels geleverd, zodat je ze kunt aansluiten aan twee USB-poorten voor voldoende stroomtoevoer. Op veel computers kunnen deze harde schijven evengoed worden gebruikt op slecht één USB-poort, omdat computers vaak meer dan 500 mA leveren.

• Als er een netvoeding is meegeleverd met je USB-opslagmedium, sluit je het USB-opslagmedium met de netvoeding aan op de stroomvoorziening.
    • Als er geen netvoeding is meegeleverd, verbind je het USB-opslagmedium via een USB-hub met eigen stroomvoorziening (actieve USB-hub) met de FRITZ!Box.