FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Netwerkprinter gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Als je printer is voorzien van een netwerkpoort (Ethernet) en/of een draadloze module, kun je de printer gewoon verbinden met de LAN-poort of het draadloze netwerk (WiFi) van je FRITZ!Box. De printer is dan beschikbaar voor het hele thuisnetwerk. De printer ontvangt printopdrachten rechtstreeks van de andere netwerkapparaten (zoals computers) en verwerkt ze zelf; dus je hoeft geen instellingen voor de printer te configureren in de FRITZ!Box.

Belangrijk:Als je printer alleen is voorzien van een USB-poort, configureer je de printer als netwerkprinter of verbind je de printer via FRITZ!Box USB Remote Connection.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Voorbereidingen

DHCP-server inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Network" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen wordt voor de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) gebruikt en worden IP-adressen toegewezen tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Communicatie tussen draadloze apparaten toestaan

De volgende stap is alleen vereist als je de netwerkprinter wilt verbinden met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Radio Network" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Schakel de optie "The wireless devices displayed may communicate with each other" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Netwerkprinter configureren

De netwerkprinter heeft speciale IP-instellingen nodig om te communiceren met de FRITZ!Box en andere netwerkapparaten in het thuisnetwerk:

• Configureer de netwerkprinter om automatisch IP-instellingen (DHCP-client) op te halen.

Opmerking:Informatie over de configuratie van de printer vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

3 Netwerkprinter verbinden met de FRITZ!Box

De netwerkprinter is verbonden met de FRITZ!Box en is beschikbaar voor het hele thuisnetwerk.

Opmerking:Informatie over de configuratie van de netwerkapparaten (bijvoorbeeld computers) voor gebruik van de netwerkprinter vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.