FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Push service-mails worden niet verstuurd

Hoewel de push service is geconfigureerd volgens onze handleiding, verstuurt de FRITZ!Box geen e-mails met verbindings- gebruiks- en configuratiegegevens, geen berichten van het interne antwoordapparaat en geen faxberichten vanaf de interne faxserver. In de Event Log van de FRITZ!Box wordt een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "E-mail delivery failed: SMTP server reports [...]"
  • "E-mail delivery failed: TCP error"
  • "Sending of an e-mail message failed. Reason: authentication error."
  • "Sending of an e-mail message failed. Reason: TCP error."

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Instellingen van het e-mailaccount aanpassen

Veel providers beschermen hun e-mailaccounts met speciale beveiligingsmechanismen die het versturen van de push service-mails verhinderen:

Instellingen van Google-account aanpassen

Instellingen van Microsoft-account aanpassen

Instellingen in Apple-account aanpassen

• Als je de twee-factor-authenticatie voor je Apple ID hebt ingeschakeld, genereer je een app-specifiek wachtwoord voor de FRITZ!Box en configureer je dit als wachtwoord voor de push service.

2 Ophalen van POP3 in e-mailaccount inschakelen

Voor de push service moet je een e-mailaccount met een POP3-server voor inkomende e-mail gebruiken:

• Schakel in de instellingen van je e-mailaccount het ophalen van POP3 in. Informatie over de configuratie verkrijg je bij je e-mailprovider.

3 E-mailaccountgegevens in FRITZ!Box corrigeren

Onjuiste informatie in de e-mailaccountgegevens, bijvoorbeeld een onjuist wachtwoord, zijn vaak de oorzaak van deze fout. Voer daarom je gegevens opnieuw in.

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Push Service".
  3. Klik op het tabblad "Sender".
  4. Voer je e-mailadres en het wachtwoord in.
  5. Klik op "Account Information - Additional Settings".

Opmerking:In de meeste gevallen vult de FRITZ!Box de volgende gegevens automatisch aan. Bij kleinere lokale providers moet je deze zelf invoeren. De benodigde gegevens verkrijg je bij je e-mailprovider.

6. Voer je gebruikers naam en de naam van de SMTP-server van je e-mailprovider in.
  7. Als de server niet bereikbaar is via poort 25, voer dan de poort in waarmee de server communiceert, bijvoorbeeld 587 (zie afb.).
  8. Als de server SSL ondersteunt, schakel je de optie "This server supports a secure connection (SSL)" in.

Afb.: Accountgegevens invoeren voor push service

9. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  10. Klik op "Test Settings" om te testen of de accountgegevens juist zijn ingevoerd.

Belangrijk:Sla eerst de instellingen op en klik vervolgens op "Testing Push Service" of "Test Settings". De ingevoerde informatie wordt anders niet correct overgenomen.

4 Contact opnemen met provider

Als de testmail niet is verstuurd, zijn je accountgegevens onjuist of er is een storing:

• Neem contact op met je e-mailprovider.