FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Antwoordapparaat van de FRITZ!Box configureren en bedienen

Je kunt maximaal vijf geïntegreerde antwoordapparaten configureren in je FRITZ!Box. De antwoordapparaten kun je afzonderlijk van elkaar in- en uitschakelen, en je kunt elk van een eigen configuratie voorzien.

Voorwaarden / beperkingen

• Elk telefoonnummer kan slechts aan één antwoordapparaat worden toegewezen.
  • Als je je eigen mededelingen wilt gebruiken, moet er een USB-opslagmedium zijn aangesloten op de FRITZ!Box en USB Remote Connection mag niet zijn ingeschakeld voor USB-opslagmedia in de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "Home Network > USB Devices > USB remote connection".
  • Je eigen mededelingen mogen maximaal 60 seconden lang zijn en moeten een van de volgende bestandsindelingen hebben:
    • WAV-indeling: 8000 Hz, 16 bit, mono (geadviseerd vanwege betere spraakkwaliteit)
    • MP3-indeling: Vaste gegevenssnelheid, 128 kbit/s, 44,1 kHz, stereo

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Antwoordapparaat configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik op de knop "Configure New Device".
  4. Selecteer onder "Integrated in the FRITZ!Box" de optie "Answering Machine" en klik vervolgens op "Next".
  5. Selecteer de bedrijfsmodus, de wachttijd voor de begroeting, de duur van de opname en voer een naam in voor het antwoordapparaat en klik op "Next".
  6. Als je wilt dat het antwoordapparaat alleen op bepaalde telefoonnummers reageert, selecteer je de gewenste telefoonnummers. Elk telefoonnummer kan slechts aan één antwoordapparaat worden toegewezen.
    • Als het antwoordapparaat op alle telefoonnummers moet reageren, schakel je de optie "to all telephone numbers" in. Het antwoordapparaat reageert dan op alle telefoonnummers die je niet hebt toegewezen aan een ander antwoordapparaat. Deze optie is alleen beschikbaar voor het eerste antwoordapparaat.
  7. Klik op "OK" en vervolgens op "Next" om de instellingen op te slaan.

2 Antwoordapparaat configureren

Je kunt de volgende instellingen selecteren en deze kun je altijd weer wijzigen:

Eigen mededeling selecteren

Opmerking:Eigen mededelingen kun je ook opnemen via het spraakmenu.

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Answering machine".
  3. Selecteer het antwoordapparaat dat je wilt configureren.
  4. Klik op de knop "Settings".
  5. Klik in de sectie "Operating mode" op "Change Greeting".
  6. Schakel de optie "Own greeting" in.
  7. Klik op de knop "Bladeren..." en selecteer de gewenste begroeting.
  8. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Tijdsturing inschakelen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Answering machine".
  3. Selecteer het antwoordapparaat dat je wilt configureren.
  4. Klik op de knop "Settings".
  5. Klik op "Additional Settings".
  6. Schakel de optie "Time control enabled" in.
  7. Bepaal in het weekschema de tijden waarop het antwoordapparaat moet worden ingeschakeld door de gewenste tijden blauw te markeren.

Opmerking:Je kunt dezelfde tijdvakken voor meerdere dagen markeren door de linkermuisknop ingedrukt te houden terwijl je de muis over het weekschema sleept.

8. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Berichten via e-mail versturen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Answering machine".
  3. Selecteer het antwoordapparaat dat je wilt configureren.
  4. Klik op de knop "Settings".
  5. Klik op "Additional Settings".
  6. Schakel in de sectie "Messages" de optie "Send messages via e-mail" in.
  7. Schakel indien nodig de optie "Delete messages after they are sent from the answering machine" in.
  8. Voer het e-mailadres in waarnaar de nieuwe berichten moeten worden verstuurd. Als je wilt dat de berichten naar meerdere e-mailadressen worden verstuurd, voer dan de e-mailadressen in, elk gescheiden door een komma, zonder spaties ertussen.

Belangrijk:Voor het versturen van de berichten is het noodzakelijk om de gegevens van je e-mailaccount in te voeren in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "System > Push Service". Als je de pushservice van de FRITZ!Box niet wilt gebruiken, kun je deze weer uitschakelen nadat je je accountgegevens hebt ingevoerd.

9. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Berichten op een USB-opslagmedium opslaan

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Answering machine".
  3. Selecteer het antwoordapparaat dat je wilt configureren.
  4. Klik op de knop "Settings".
  5. Klik op "Additional Settings".
  6. Schakel in de sectie "Messages" de optie "Use USB storage medium to increase recording capacity" in. Als je de optie niet kunt inschakelen, schakel dan eerst de functie USB Remote connection" uit:
    1. Klik in het menu "Home Network" op "USB Devices".
    2. Klik op het tabblad "USB Remote Connection". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
    3. Schakel de optie "USB storage media" uit.
    4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Beluisteren op afstand inschakelen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Answering machine".
  3. Selecteer het antwoordapparaat dat je wilt configureren.
  4. Klik op de knop "Settings".
  5. Klik op "Additional Settings".
  6. Schakel de optie "Remote playback enabled" in.
  7. Voer een viercijferige pincode in. Toegestaan zijn de cijfers 0-9.

Belangrijk:Je mag niet "0000" als pincode gebruiken. Als je deze pincode gebruikt, wordt de functie voor beluisteren op afstand uitgeschakeld.

8. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

3 Antwoordapparaat bedienen (bijvoorbeeld in- en uitschakelen, beluisteren)

Het interne antwoordapparaat van de FRITZ!Box kun je gemakkelijk bedienen via het spraakmenu. Als je een FRITZ!Fon hebt aangemeld bij je FRITZ!Box, kun je het antwoordapparaat ook bedienen via het menu van de telefoon:

Antwoordapparaat via spraakmenu bedienen

Via het spraakmenu kun je alle functies van der geïntegreerde antwoordapparaten bedienen.

Antwoordapparaat met FRITZ!Fon bedienen

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Blader tot het menupunt "Answering machine" en druk op "OK".
  3. Als je nieuwe berichten wilt beluisteren, druk je op "OK". Je hoort dan de opgenomen berichten van alle antwoordapparaten die reageren op de telefoonnummers waarop de telefoon ook reageert.
  4. Als je de instellingen van een antwoordapparaat wilt wijzigen, druk je op de rechterselectietoets "Options" en vervolgens "Settings". Selecteer een antwoordapparaat en druk op "OK". Je kunt de instellingen wijzigen van alle antwoordapparaten die reageren op de telefoonnummers waarop de telefoon ook reageert.

4 Antwoordapparaat vanaf een andere aansluiting bedienen

Nieuwe berichten beluisteren

1. Bel een telefoonnummer dat je hebt toegewezen aan het antwoordapparaat.
  2. Druk tijdens de begroetingstekst op de toets met het sterretje *.
  3. Voer de viercijferige pincode in en volg de instructies van het spraakmenu.

Antwoordapparaat inschakelen

1. Bel een telefoonnummer dat je hebt toegewezen aan het antwoordapparaat.
  2. Laat de telefoon net zolang overgaan tot je wordt gevraagd de pincode in te voeren.
  3. Voer de viercijferige pincode in en druk op de cijfertoets 3.