FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Foutmelding "ERROR: Entry already exists" tijdens het configureren van port forwarding

Het is niet mogelijk regels voor port forwarding te configureren voor identieke TCP- of UDP-poorten, of voor de IP-protocollen ESP en GRE in de FRITZ!Box. Wanneer je probeert een regel voor port forwarding te configureren, wordt de foutmelding "ERROR: Entry already exists" weergegeven.

1 Kan port forwarding niet meer dan een keer instellen voor dezelfde poort of hetzelfde IP-protocol

In de FRITZ!Box kan slechts een regel voor port forwarding worden geconfigureerd voor elke TCP- of UDP-poort, of voor de IP-protocollen ESP en GRE. Doorgaans is het niet mogelijk meerdere regels voor port forwarding te configureren voor dezelfde poort of voor de IP-protocollen ESP of GRE in netwerkrouters zoals de FRITZ!Box.

Opmerking:De FRITZ!Box controleert alle inkomende en uitgaande gegevenspakketten en wijst ongevraagde gegevens van internet automatisch af (Stateful Packet Inspection). De FRITZ!Box gebruikt het NAT-mechanisme (Network Address Translation) om inkomende gegevens te controleren en te bepalen aan welke poort ze zijn geadresseerd, welk IP-protocol ze transporteren naar welk apparaat ze moeten worden doorgestuurd. Als poorten of IP-protocollen meer dan een keer worden doorgestuurd, is het niet duidelijk meer voor welk apparaat de gegevens zijn bestemd. Het is daarom niet mogelijk meerdere regels voor forwarding te configureren met NAT.

Tijdelijke oplossing

Als meerdere netwerkapparaten (bijvoorbeeld computers, NAS-systemen, gameconsoles) of internetapplicaties, zoals chatsoftware of onlinegames, dezelfde TCP- of UDP-poort vereisen voor inkomende verbindingen vanaf internet, moet je de apparaten of applicaties zo configureren dat ze allemaal een andere poort gebruiken:

Belangrijk:Port forwarding voor de IP-protocollen ESP en GRE kan alleen worden gebruikt voor één apparaat. Er is geen mogelijkheid dit te omzeilen voor deze IP-protocollen.

1. Stel de configuratie van het netwerkapparaat of de internetapplicatie zo in dat verbindingen vanaf internet worden ontvangen door poorten die niet worden gebruikt door de FRITZ!Box, andere netwerkapparaten of andere internetapplicaties.

Belangrijk:Als je dezelfde applicatie op meerdere computers gebruikt, moet je op elke computer verschillende poorten toewijzen voor inkomende verbindingen in de applicatie.

2. Configureer regels voor port forwarding in de FRITZ!Box voor de nieuwe poorten die je hebt geconfigureerd in het netwerkapparaat of de internetapplicatie.

Alle netwerkapparaten of internetapplicaties waarvoor je port forwarding hebt geconfigureerd, kunnen verbindingen accepteren vanaf internet.