FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Netwerkapparaat voor IPv6 configureren

Als je internetprotocolversie 6 (IPv6) wilt gebruiken voor communicatie op internet en in lokale netwerken (LAN), moet je de netwerkapparaten (bijvoorbeeld computers, netwerkprinters, gameconsoles) configureren voor IPv6 in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Opmerking:IPv6 is standaard al geïnstalleerd en ingeschakeld in Windows 10 / 8 / 7, Apple OS X en veel andere moderne besturingssystemen.

1 Netwerkapparaat configureren

Windows 10 / 8

IPv6 is standaard al geïnstalleerd en ingeschakeld in Windows 10 en 8. We raden de volgende instellingen aan voor IPv6-communicatie met de FRITZ!Box:

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "X" en selecteer "Control Panel" in het contextmenu.
  2. Klik op "Network and Internet" in het menu "Control Panel".
  3. Klik op "Network and Sharing Center" en vervolgens op "Change adapter settings".
  4. Klik op de pijl naast het symbool "More options" in de menubalk en selecteer "Details".
  5. Klik met de rechtermuisknop onder "Device Name" op de verbinding met de netwerkadapter (draadloos of LAN) die de computer verbindt met de FRITZ!Box.
  6. Klik op "Properties".
  7. Selecteer "Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6)".
  8. Klik op "Properties".
  9. Schakel de opties "Obtain an IPv6 address automatically" en "Obtain DNS server address automatically" in.
  10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Windows 7

IPv6 is al geïnstalleerd en ingeschakeld in Windows 7. We raden de volgende instellingen aan voor IPv6-communicatie met de FRITZ!Box:

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Control Panel".
  2. Open het menu "Control Panel", ga naar de vervolgkeuzelijst "View by:" in de rechterbovenhoek en selecteer "Category".
  3. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Network and Sharing Center".
  4. Klik op "Change adapter settings".
  5. Klik op de pijl naast het symbool "Change view" in de menubalk en selecteer "Details".
  6. Klik met de rechtermuisknop onder "Device Name" op de verbinding met de netwerkadapter (draadloos of LAN) die de computer verbindt met de FRITZ!Box.
  7. Klik op "Properties".
  8. Selecteer "Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6)".
  9. Klik op "Properties".
  10. Schakel de opties "Obtain an IPv6 address automatically" en "Obtain DNS server address automatically" in.
  11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Apple OS X

IPv6 is standaard al geïnstalleerd en ingeschakeld in Apple OS X. We raden de volgende instellingen aan voor IPv6-communicatie met de FRITZ!Box:

1. Open Finder en klik op "Applications".
  2. Klik op "System Preferences" en op "Network".
  3. Ga naar het linkervenster en selecteer het volgende:
    • Als de FRITZ!Box met je computer is verbonden via draadloos LAN:
      • Selecteer de optie "Wi-Fi" of "AirPort".
    • Als de FRITZ!Box met je computer is verbonden via LAN (netwerkadapter):
      • Selecteer de optie "Built-in Ethernet".
  4. Klik op "Advanced".
  5. Ga naar de pagina met TCP/IP-instellingen en selecteer de optie "Using DHCP:" in de vervolgkeuzelijst "Configure IPv4". Selecteer de optie "Automatically" in de vervolgkeuzelijst "Configure IPv6".
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Andere besturingssystemen en netwerkapparaten (bijvoorbeeld netwerkprinters, gameconsoles)

• Configureer het netwerkapparaat om automatisch een IPv6-adres en DNS-server (DHCP) te verkrijgen.

Opmerking:De fabrikant van het besturingssysteem of netwerkapparaat kan je informatie geven over IPv6-ondersteuning en de configuratie daarvan.