FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service
This document is also available for the following products:

Vaste telefoonnummer in FRITZ!Box configureren

Nadat je je FRITZ!Box hebt verbonden met je analoge vaste lijn, kun je meteen bellen via het vaste telefoonnet zonder extra instellingen te configureren. Je hoeft alleen je vaste telefoonnummer in te voeren in de FRITZ!Box als je meer dan één nummer hebt en als je

• je vaste telefoonnummer wilt toewijzen aan een bepaalde telefoon of een ander telefoonapparaat.
  • één van de comfortfuncties van de FRITZ!Box wilt configureren voor je vaste telefoonnummer, bijvoorbeeld doorschakeling of kiesregels.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

Regionale instellingen configureren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Region and Language".
  3. Klik op het tabblad "Regional Options".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst het land waar de FRITZ!Box in gebruik wordt genomen.

Belangrijk:Wanneer je de regionale opties wijzigt, worden de instellingen voor de telefoonfuncties teruggezet. Alle instellingen voor telefonie (zoals telefoons, doorschakelingen, kiesregels) moeten dan opnieuw worden geconfigureerd.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Locatiegegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst onder "Location Information" je land. Als je land niet in de lijst voorkomt, selecteer je "Other country".
  5. Voer bij "Country code" in het eerste veld de voorloopnullen in en in het tweede veld het landnummer (bijvoorbeeld voor Duitsland "00" en "49", zie afb.).
  6. Voer bij "Area code" in het eerste veld de voorloopnul in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie afb.).

Afb.: Land- en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook aan de FRITZ!Box, als je hiernaar wordt gevraagd.

Instellingen voor vaste lijn inschakelen

3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Schakel de optie "Landline network enabled" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Vast telefoonnummer configureren

2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop "New Telephone Number".
  4. Schakel de optie "Landline number" in en klik op "Next".
  5. Voer het vaste telefoonnummer in en klik op "Next".