FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

FRITZ!Box als draadloze repeater gebruiken

Je kunt de FRITZ!Box als draadloze repeater (WiFi) verbinden met een FRITZ!Box (basisstation) die je al hebt. De internet- en telefoniediensten die zijn geconfigureerd in de FRITZ!Box die al aanwezig is, zijn dan ook beschikbaar voor de FRITZ!Box die als draadloze repeater is geconfigureerd en kunnen worden gebruikt door de apparaten (bijvoorbeeld computer, telefoon) die hiermee zijn verbonden.

Voorwaarden / Beperkingen

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box als draadloze repeater configureren

Computer met draadloze repeater verbinden

1. Verbind een computer via het draadloze netwerk of met een netwerkkabel met de FRITZ!Box die je wilt gebruiken als draadloze repeater.
  2. Als de computer al is verbonden met de FRITZ!Box die de internetverbinding tot stand brengt, verbreek je deze verbinding.

Bedrijfsmodus configureren

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Repeater". Als het menu niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  3. Schakel de optie "Repeater" in.
  4. Selecteer onder "Access Point Selection" het draadloze netwerk van je FRITZ!Box met internettoegang. Als het basisstation niet wordt weergegeven:
    1. Verklein de afstand tussen de twee apparaten.
    2. Klik op de knop "Refresh List" en selecteer vervolgens het basisstation.
  5. Voer in het invoerveld "Network key" de draadloze netwerksleutel van het basisstation in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box is nu geconfigureerd als draadloze repeater.

Opmerking:Als draadloze repeater is de FRITZ!Box niet meer bereikbaar onder http://fritz.box, maar alleen via het thuisnetwerkoverzicht van de FRITZ!Box (basisstation) en onder het IP-adres dat de FRITZ!Box in repeater-modus krijgt toegewezen van de FRITZ!Box (basisstation).

2 Draadloze instellingen aanpassen

Configureer de volgende instellingen in de draadloze repeater, zodat je draadloze netwerkapparaten altijd automatisch verbinding maken met de FRITZ!Box met de beste draadloze ontvangst (draadloos roamen):

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voor de gebruikte frequentieband voer je dezelfde "Name of the wireless radio network (SSID)" in, als die je hebt ingevoerd in het basisstation. Als de repeater meerdere frequentiebanden ondersteunt, er wordt er echter maar één weergegeven, schakel je eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  6. Schakel de optie "WPA Encryption" in.
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "WPA mode" de optie "WPA2 (CCMP)". Als niet al je draadloze netwerkapparaten WPA2-versleuteling ondersteunen, selecteer dan de optie "WPA + WPA2".
  8. Voer in het invoerveld "Network key" dezelfde draadloze netwerksleutel in als de draadloze netwerksleutel die is geconfigureerd in het basisstation.
  9. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 FRITZ!Box optimaal plaatsen

1. Plaats de FRITZ!Box die je als draadloze repeater gebruikt op een plaats waarop deze het signaal van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box met internettoegang in goede kwaliteit kan ontvangen.

4 Telefonie configureren

Als je de telefoonnummers die in het basisstation zijn geconfigureerd, ook wilt gebruiken met telefoons die zijn verbonden met de draadloze repeater: