FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

MyFRITZ!App configureren

Met de MyFRITZ!App en de MyFRITZ!-service van AVM heb je wereldwijd op elk gewenst moment met je smartphone of tablet via het internet toegang tot je FRITZ!Box. Via MyFRITZ! kun je zo makkelijk en veilig

• de oproeplijst van de FRITZ!Box controleren en spraakberichten beluisteren die zijn opgeslagen op het antwoordapparaat.
  • de statusinformatie controleren die wordt weergegeven in de FRITZ!Box-gebruikersinterface, en instellingen wijzigen.
  • smart-home-apparaten binnen het FRITZ!Box-thuisnetwerk (bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200) bedienen en het energieverbruik controleren van de hierop aangesloten apparaten.

Je kunt MyFRITZ!App ook gebruiken voor toegang tot meerdere FRITZ!Boxen. Dit kun je eenvoudig doen door een MyFRITZ!-account te configureren in de FRITZ!Boxen en MYFRITZ!App eenmalig aan elke FRITZ!Box aan te melden, zoals hier wordt beschreven.

Voorwaarden / Beperkingen

• Op de smartphone of tablet is iOS 7.0 of nieuwer of Android 2.2 of nieuwer geïnstalleerd.
  • In Android kan de MyFRITZ!App geen muziekbestanden in MP3-formaat of video's in MP4-formaat afspelen.

Opmerking:MyFRITZ!App gebruikt de afspeelfunctie van Android voor het afspelen van media. De bestandsformaten MP3 en MP4 worden momenteel niet ondersteund door deze functie.

• De FRITZ!Box moet van de internetprovider een publiek IPv4-adres verkrijgen.

Belangrijk:Bij een internettoegang met DS-Lite-verbinding ("Dual Stack Lite") is de FRITZ!Box vanaf internet niet via IPv4 bereikbaar. Als DS-Lite actief is, dan wordt in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op de pagina "Overview" onder "Connections" de status "IPv4 over DS Lite" weergegeven.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Voorbereidingen

MyFRITZ! account registreren en in de FRITZ!Box configureren

FRITZ!Box configureren om deze toegankelijk te maken voor toepassingen

In de configuratie van de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box toegankelijk gemaakt voor toepassingen. Als je deze instelling hebt gewijzigd in de FRITZ!Box, kun je configureren dat toepassingen opnieuw toegang hebben:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Schakel in de sectie "Access Settings in the Home Network" de optie "Allow access for applications" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Draadloze verbinding met de FRITZ!Box configureren

De smartphone of tablet moet zijn verbonden met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box wanneer je de app configureert:

Belangrijk:De smartphone of tablet mag niet zijn verbonden met de FRITZ!Box via de draadloze gasttoegang.

3 MyFRITZ!App installeren

1. Download MyFRITZ!Appuit de Google Play Store of de Apple App Store en installeer de app op je smartphone of tablet.
  2. Start MyFRITZ!App.
  3. Voer het wachtwoord in als je een wachtwoord hebt ingesteld voor de FRITZ!Box-gebruikersinterface,
    • of, als je de optie "Login with FRITZ!Box user name and password" hebt ingeschakeld:
      • Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in.
  4. Als je wordt gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord opnieuw in te voeren, voer dan de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die ten minste toegangsrechten heeft voor "Voice messages, faxes, FRITZ!App Fon and call list" vanaf internet.

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten voor FRITZ!Box-gebruikers bewerken in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

5. Tik op de knop "Save" om de configuratie af te sluiten.

De configuratie van MyFRITZ!App is nu afgerond en de app maakt nu automatisch verbinding met de FRITZ!Box.

4 Meer FRITZ!Boxen configureren in MyFRITZ!App

De volgende stap is alleen noodzakelijk als je MyFRITZ!App wilt gebruiken voor toegang tot meerdere FRITZ!Boxen:

1. Als je nog geen MyFRITZ!-account hebt geconfigureerd op een van de andere FRITZ!Boxen waartoe je toegang wilt hebben met MyFRITZ!App, moet een MyFRITZ!-account configureren in de FRITZ!Box.

Opmerking:Je kunt hetzelfde of een ander MyFRITZ!-account instellen in alle FRITZ!Boxen waartoe je toegang wilt hebben via internet.

2. Verbind je smartphone of tablet met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box waartoe je toegang wilt hebben met MyFRITZ!App.
  3. Start MyFRITZ!App.
  4. Tik op het tandwielsymbool onderaan of op het menusymbool rechtsboven om het menu "Settings" te openen.
  5. Tik op "Add FRITZ!Box" of op "+".
  6. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt op de sticker onder op je FRITZ!Box.
    • of, wanneer je FRITZ!Box geen vooraf ingesteld wachtwoord heeft en je een eigen wachtwoord hebt vergeven voor toegang tot de gebruikersinterface:
      • Voer dan het FRITZ!Box-wachtwoord in
    • of, als je de optie "Login with FRITZ!Box user name and password" hebt ingeschakeld:
      • Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in.
  7. Als je wordt gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord opnieuw in te voeren, voer dan de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die ten minste toegangsrechten heeft voor "Voice messages, faxes, FRITZ!App Fon and call list" vanaf internet.

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten van FRITZ!Box-gebruikers bewerken in de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users" of "System > FRITZ!Box Password".

8. Tik op de knop "Save" om de configuratie af te sluiten.

Wanneer je MyFRITZ!App start, wordt voortaan verbinding gemaakt met de FRITZ!Box waarmee de app voor het laatst was verbonden. Gebruik het menu "Settings" om te wisselen tussen de FRITZ!Boxen die zijn geconfigureerd in MyFRITZ!App.