FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service
Not your product?

Antwoordapparaat reageert niet

Het antwoordapparaat van de FRITZ!Box reageert niet op inkomende oproepen. Bellers horen geen begroeting en kunnen geen bericht achterlaten.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Wachttijd voor de begroeting inkorten of antwoordapparaat opnieuw configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephony Devices" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de knop "Edit" voor het betreffende antwoordapparaat.
  4. Selecteer "20 seconds" als wachttijd voor de begroeting.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
    • Als het antwoordapparaat ook niet reageert met deze wachttijd voor de begroeting, dan is het niet juist geconfigureerd:
    • Als het antwoordapparaat reageert wanneer je deze wachttijd selecteert, betekent dit dat je telefonieprovider inkomende oproepen niet voortdurend signaleert. Deze onderbrekingen bij het signaleren zijn doorgaans niet merkbaar omdat met de FRITZ!Box verbonden telefoons zonder interrupties overgaan. Voor het antwoordapparaat lijkt het echter alsof het gesprek is beëindigd voordat de wachttijd voor de begroeting voorbij is. Dit is geen fout van de FRITZ!Box.

Opmerking:Je kunt de wachttijd voor de begroeting geleidelijk verlengen. Uit eigen onderzoek is gebleken dat het doorgaans mogelijk is een wachttijd van 35 seconden te configureren, omdat de betreffende provider de oproep niet opnieuw signaleert voordat de 35 seconden zijn verstreken.
      In de oproeplijst van de FRITZ!Box zie je of de inkomende oproep meer dan eens is gesignaleerd. In dit geval zie je meer dan een vermelding van de oproep.