FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Gebruikersaccounts instellen in de FRITZ!Box

Als je individuele gebruikersaccounts instelt, kun je elke gebruiker een persoonlijk wachtwoord toewijzen en dus met wachtwoord beveiligde toegang verlenen tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface en de MyFRITZ!- en FRITZ!NAS-services. Daarnaast kun je gebruikers ook internettoegang bieden tot de FRITZ!Box-services waarvoor ze toegangsrechten hebben. Bovendien kun je niet alleen individuele inloggegevens opgeven voor elk gebruikersaccount, maar je kunt gebruikers ook rechten toewijzen. Hiermee definieer je welke FRITZ!Box-gegevens een bepaalde gebruiker mag bekijken en bewerken.

Belangrijk:Je kunt maximaal 18 gebruikersaccounts instellen.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

Voordat je verschillende gebruikersaccounts kunt instellen, moet je eerst een FRITZ!Box-gebruiker instellen die het recht heeft de FRITZ!Box te configureren. Je kunt niet inloggen met een FRITZ!Box-gebruikersnaam en -wachtwoord totdat je een dergelijke gebruiker aanmaakt:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "FRITZ!Box Users" in het menu "System".
  3. Klik op de knop "Add User".
  4. Schakel de optie "User account enabled" in en geef je gebruikersnaam, e-mailadres en je wachtwoord op.
  5. Schakel de optie "FRITZ!Box Settings" in onder "Rights". Je kunt aanvullende rechten toewijzen zoals het je uitkomt.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Nieuw gebruikersaccounts instellen in de FRITZ!Box

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "FRITZ!Box Users" in het menu "System".
  3. Klik op de knop "Add User".
  4. Schakel de optie "User account enabled" in en geef een gebruikersnaam, geldig e-mailadres en een wachtwoord op voor de nieuwe gebruiker.
  5. Schakel de optie "Access from the Internet allowed" in als je wilt toestaan dat de nieuwe gebruiker de FRITZ!Box-services kan gebruiken waarvoor die gebruiker toegangsrechten via internet heeft.
  6. Geef onder "Rights" op welke services de gebruiker mag gebruiken.

Opmerking:Meer informatie vind je in de handleiding van de FRITZ!Box en de online-help.

7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  8. Klik op de tab "Login to the Home Network" en schakel de optie "Login with FRITZ!Box user name and password" in.
  9. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Je kunt dan alleen inloggen bij de FRITZ!Box-gebruikersinterface en/of de services gebruiken als je een gebruikersnaam en geldig wachtwoord invoert, in overeenstemming met de rechten die je hebt toegekend.