FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

FRITZ!OS handmatig bijwerken

Met de online update-functie kun je snel en gemakkelijk het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box installeren. In sommige gevallen kan een online update echter niet worden uitgevoerd, bijvoorbeeld wanneer de FRITZ!Box geen internetverbinding heeft. Voer dan een handmatige update uit.

1 FRITZ!OS-bestand downloaden

Download eerst het FRITZ!OS-bestand. Als je met je eigen FRITZ!Box geen verbinding kunt maken met internet, kun je het bestand bijvoorbeeld ook downloaden bij je buren of in een internetcafé:

1. Open in een webbrowser ftp://ftp.avm.de/fritzbox/.
  2. Navigeer naar de map "fritzbox-7360-v1" of "fritzbox-7360-v2", vervolgens naar de submap "other" en ten slotte naar de map "fritz.os".

Belangrijk:Je vindt het versienummer in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "System > Update" bij het tabblad "FRITZ!OS File". Als dit tabblad niet wordt weergegeven, schakel je eerst de geavanceerde weergave in. Het nummer van de v1 begint met 111 en het nummer van de v2 begint met 124.

3. Download het bestand met de bestandsextensie ".image" naar de computer.

2 Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Update" of "Firmware Update".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!OS File" of "Firmware File". Als dit tabblad niet wordt weergegeven, schakel je eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Save Settings".

Opmerking:Sla de instellingen van de FRITZ!Box opnieuw op onder "System > Backup" meteen nadat de installatie is voltooid. Op die manier kun je altijd gemakkelijk een werkende configuratie herstellen.

5. Klik op de knop "Bladeren..." of "Bestand kiezen".
  6. Selecteer het FRITZ!OS-bestand dat je hebt gedownload (imagebestand) en klik op de knop "Openen".
  7. Klik op de knop "Start Update".

Nu is het meest recente FRITZ!OS geïnstalleerd. Als je in de gebruikersinterface onder "System > Update > Auto-Update" de optie "Notify me about new versions of FRITZ!OS and install new versions automatically" inschakelt, worden toekomstige updates automatisch geïnstalleerd.