FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Met FRITZ!Box verbonden USB-scanner instellen

Met de software FRITZ!Box USB Remote Connection kun je een met de FRITZ!Box verbonden USB-scanner gebruiken alsof deze rechtstreeks is verbonden met de USB-poort op de computer.

Belangrijk:Als je een all-in-one USB-printer met scanmogelijkheden gebruikt in plaats van een USB-scanner, moet je deze configureren zoals beschreven in deze handleiding.

Randvoorwaarden / beperkingen

• Windows 10 / 8 / 7 (64-bits) of Windows 10 / 8 / 7 / Vista of XP (32-bits) is geïnstalleerd op de computer.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 USB-scanner verbinden met de FRITZ!Box

• Verbind de USB-scanner met een USB-poort op de FRITZ!Box.

2 Software FRITZ!Box USB Remote Connection installeren

Installeer de software FRITZ!Box USB Remote Connection op de computer waarmee je het met de FRITZ!Box verbonden USB-apparaat wilt gebruiken:

1. Log in bij de computer als de Windows-gebruiker die FRITZ!Box USB Remote Connection wil gebruiken.

Belangrijk:Als de gebruiker geen beheerdersrechten heeft, moet je een geldig beheerderswachtwoord invoeren wanneer je de software installeert of voor het eerst opstart.

2. Open de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  3. Klik op "USB Devices" in het menu "Home Network".
  4. Klik op de tab "USB Remote Connection".
  5. Schakel de optie "USB Remote Connection enabled" in.
  6. Klik op de koppeling "USB remote connection software".
    • Het venster "USB remote connection" wordt geopend.
  7. Als het venster "USB remote connection" een knop "Download" heeft:
    1. Klik op "Download" in het venster "USB remote connection" en download het bestand "fritzbox-usb-fernanschluss.application".
    2. Dubbelklik op het gedownloade bestand.
  8. Klik op "Install" en volg de instructies op het scherm.
  9. Herhaal de stappen 1 – 8 voor alle andere Windows-gebruikers die FRITZ!Box USB Remote Connection willen gebruiken op deze computer.

3 USB Remote Connection inschakelen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "USB Devices" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "USB Remote Connection".
  4. Schakel USB Remote Connection in en schakel de optie "others (e.g., scanners)" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 USB-scanner verbinden met een computer via USB Remote Connection

1. Dubbelklik op het symbool van FRITZ!Box USB Remote Connection in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Als je een wachtwoord hebt ingesteld voor de FRITZ!Box-gebruikersinterface:
      • Voer het wachtwoord in en laat het veld "User name" leeg,
    • of, als je de FRITZ!Box hebt beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord:
      • Voer de naam en het wachtwoord in van een gebruiker die toegangsrechten heeft voor de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten van FRITZ!Box-gebruikers bewerken in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

3. Klik op "Refresh".
  4. Klik met de rechtermuisknop op het USB-apparaat dat je met de computer wilt verbinden.
  5. Klik op "Connect".

De computer detecteert de USB-scanner als USB-apparaat en je kunt het stuurprogramma en de software van de scannerfabrikant installeren.

Opmerking:Als je een andere computer toegang wilt geven tot de USB-scanner, moet je eerst de verbinding tussen de eerste computer en de USB-scanner verbreken in de software FRITZ!Box USB Remote Connection.