FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Smarthome-apparaat is niet met FRITZ!Box verbonden na opnieuw opstarten van de FRITZ!Box

Nadat de FRITZ!Box opnieuw is opgestart, worden enkele of alle smarthome-apparaten (bijvoorbeeld radiatorthermostaten, FRITZ!DECT) niet meer weergegeven in het thuisnetwerkoverzicht onder "All connected or registered home network devices". In het menu "Smart Home" wordt de verbindingsstatus van de betreffende apparaten weergegeven als "not connected". De fout treedt bijvoorbeeld op na het installeren van een FRITZ!OS-update.

Wachten tot de verbinding automatisch tot stand wordt gebracht

Smarthome-apparaten zoals radiatorthermostaten, FRITZ!DECT en FRITZ!DECT Repeater werken volgens de standaard DECT ULE (Ultra Low Energy). Apparaten die deze draadloze standaard gebruiken, communiceren alleen in grotere tijdsintervallen met de FRITZ!Box. Als de FRITZ!Box opnieuw wordt opgestart, bijvoorbeeld na het bijwerken van FRITZ!OS, kan het tot wel 15 minuten duren tot de verbinding automatisch opnieuw tot stand wordt gebracht. Wanneer je radiatorthermostaten hebt ingesteld op "vacation switching", kan het tot wel 60 minuten duren tot de verbinding opnieuw tot stand is gebracht:

• Meld je apparaat niet nog een keer aan bij de FRITZ!Box, maar wacht alleen de benodigde tijd af voor het automatisch tot stand brengen van de verbinding.