FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Automatisch netnummer kiezen als je FRITZ!Box gebruikt voor het bellen via internet

Als je via een internettelefoonnummer lokale telefoongesprekken wilt voeren, moet je doorgaans eerst het netnummer kiezen. Je kun de FRITZ!Box echter zo configureren, dat deze het netnummer automatisch toevoegt. Bij lokale gesprekken kies je dan zoals gewoonlijk alleen het telefoonnummer van degene die je wilt bellen.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Locatiegegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst onder "Location Information" je land. Als je land niet in de lijst voorkomt, selecteer je "Other country".
  5. Voer bij "Country code" in het eerste veld de internationale toegangscode in en in het tweede veld het landnummer (bijvoorbeeld voor Duitsland "00" en "49", zie afb.).
  6. Voer bij "Area code" in het eerste veld het interlokale toegangsnummer in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie afb.).

Afb.: Landcode en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan en bevestig dat de procedure ook mag worden uitgevoerd bij de FRITZ!Box als je hiernaar wordt gevraagd.

2 Nummeropmaak aanpassen

Als jouw provider voor internettelefonie wordt vermeld in de configuratiewizard, dan configureert de FRITZ!Box de volgende instellingen automatisch. Deze instellingen zijn dus niet vereist voor vooraf geconfigureerde providers en worden alleen weergegeven als je "other provider" selecteert:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik bij het betreffende internettelefoonnummer op de knop (bewerken).
  4. Schakel in de sectie "Telephone Number Format" de nodige opties in voor land- en netnummer. Welke opties zijn vereist, hangt af van de provider. Probeer verschillende instellingen of vraag je provider welke opties je moet selecteren. De algemene instellingen voor Duitsland (0049) en Berlijn (030) zijn bijvoorbeeld als volgt:
    • Met voorkiesnummer voor landnummer en voorkiesnummer voor netnummer
      • Schakel de optie "With prefix (0049)" in voor het landnummer en "With prefix (030)" voor het netnummer.
    • Zonder voorkiesnummer voor landnummer en voorkiesnummer voor netnummer
      • Schakel de optie "Without prefix (49)" in voor het landnummer en "Without prefix (30)" voor het netnummer.
    • Geen landnummer en met voorkiesnummer voor netnummer
      • Schakel de optie "None" in voor het landnummer en "With prefix (30)" voor het netnummer.
  5. Wordt de optie "Relay outgoing emergency calls without prefixes" weergegeven, informeer dan bij uw provider voor internettelefonie of noodoproepen met of zonder kengetal moeten worden verstuurd. Selecteer vervolgens de juiste instelling.
  6. Wordt de optie "Relay special rate numbers without prefixes" weergegeven, informeer je bij je provider voor internettelefonie of oproepen naar nummers met speciale tarieven met of zonder kengetal moeten worden verstuurd. Selecteer vervolgens de juiste instelling.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.