FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Wachtwoord vergeten voor toegang tot gebruikersinterface

Het FRITZ!Box-wachtwoord beveiligt je FRITZ!Box tegen onbevoegde toegang. Als je dit wachtwoord vergeet, heb je geen toegang meer tot de instellingen en functies van de FRITZ!Box en kun je niet meer inloggen bij de FRITZ!Box.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Toegangslink versturen met pushservice-mail

Als je in je FRITZ!BOX in het menu "System" onder "Push Service" een e-mailadres hebt opgegeven voor de pushservice "forgot password" dan kun je de FRITZ!Box je een toegangslink laten sturen waarmee je weer kunt inloggen op de FRITZ!Box-gebruikersinterface:

1. Open de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Forgot your password?" onder de wachtwoordaanvraag.

Opmerking:Als de knop "Send Push Service mail" niet zichtbaar is, dan is de pushservice niet ingeschakeld.

3. Klik op "Send Push Service Mail".
    • Er wordt een e-mail met een link voor het instellen van een nieuw wachtwoord verstuurd naar het e-mailadres dat je hebt ingevoerd voor de pushservice "forgot password".
  4. Haal je e-mail op met hetzelfde apparaat dat je hebt gebruikt om de toegangskoppeling aan te vragen en volg de instructies in de e-mail.

2 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Box laden

Als je de "push service" in je FRITZ!Box niet hebt ingeschakeld of als je geen toegang hebt tot het e-mailadres dat je hebt ingevoerd, dan moet je de fabrieksinstellingen van de FRITZ!Box laden.

Belangrijk:Bij het laden van de fabrieksinstellingen worden alle instellingen die je in de FRITZ!Box hebt geconfigureerd ongedaan gemaakt.

Als je de instellingen eerder via een back-upbestand hebt opgeslagen, kun je de instellingen na het laden van de fabrieksinstellingen weer herstellen.

Fabrieksinstellingen laden

1. Ontkoppel de FRITZ!Box kort van de stroomvoorziening.
  2. Open binnen 10 minuten de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  3. Klik op "Forgot your password?" onder de wachtwoordaanvraag.
  4. Klik op de knop "Restore Factory Settings".
    • De fabrieksinstellingen worden geladen en de FRITZ!Box wordt opnieuw opgestart.
  5. Voer daarna en nieuw wachtwoord in en klik op "OK".

Instellingen herstellen

Als je de instellingen van je FRITZ!BOX had opgeslagen, kun je deze na het laden van de fabrieksinstellingen weer herstellen. Je kunt echter niet de FRITZ!Box-gebruikers (FRITZ!Box User) en de bijbehorende wachtwoorden vanuit het back-upbestand herstellen, omdat anders ook het onbekende wachtwoord voor de gebruikersinterface weer wordt geïmporteerd. Herstel daarom alleen de geselecteerde instellingen:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restore".
  4. Voer het wachtwoord in dat je hebt opgegeven bij het opslaan van het back-upbestand.
  5. Klik op "Choose File" en selecteer het bestand "FRITZ.Box[...].export" met de instellingen die je wilt herstellen.
  6. Schakel de optie "restore selected settings" in.
  7. Klik op de knop "Restore".
  8. Schakel de instellingen in die je wilt herstellen, behalve de optie "FRITZ!BOX user" en klik op "Apply".
    • De instellingen worden nu hersteld. Vervolgens moet je mogelijk alle DECT-apparaten (bijvoorbeeld telefoons, repeater) opnieuw registreren.

Opmerking:Alle instellingen voor je draadloze telefoons blijven gehandhaafd als je de telefoons registreert via het menu van de telefoon en niet met de wizard voor telefoonapparaten.

Opmerking:Configureer de push service, zodat je je wachtwoord weer kunt herstellen mocht je het wachtwoord zijn vergeten.