FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

VPN-verbinding met FRITZ!Box instellen in BlackBerry OS

Met VPN (Virtual Private Network) kun je de internetverbinding van je smartphone met BlackBerry OS gebruiken om beveiligde netwerkverbindingen tot stand te brengen met je FRITZ!Box en de netwerkapparaten en services in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Wanneer een VPN-verbinding actief is, worden bovendien alle internetquery's gerouteerd via de FRITZ!Box. Zelfs wanneer je gebruikmaakt van publieke draadloze hotspots met je smartphone, heb je dan toegang tot alle webservices (zoals e-mail, internetbankieren) zonder je zorgen te maken over meeluisteren of onbevoegde wijzigingen door derden.

Voorbeeldwaarden in deze handleiding

In dit voorbeeld gebruiken we BlackBerry OS 10.3.2.2474 om te tonen hoe je een VPN-verbinding met de FRITZ!Box configureert. Wanneer je de VPN-verbinding configureert, vervang je de waarden van dit voorbeeld door de werkelijke waarden.

• MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box:
    pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net
  • Gebruikersnaam van de FRITZ!Box-gebruiker:
    William Smith
  • Wachtwoord van de FRITZ!Box-gebruiker:
    secret
  • Gedeeld geheim van de FRITZ!Box-gebruiker:
    Zj7hPCouK65IrPU4.

Vereisten / Beperkingen

• BlackBerry OS 10.3.2 of later moet zijn geïnstalleerd op de smartphone.
  • De FRITZ!Box moet een publiek IPv4-adres van de internetprovider verkrijgen.

Belangrijk:De FRITZ!Box is niet toegankelijk vanaf internet via IPv4 wanneer een DS-Lite-verbinding ("Dual-Stack Lite") wordt gebruikt. Wanneer DS-Lite actief is, wordt de status "IPv4 over DS Lite" weergegeven onder "Connections" op de pagina "Overview" van de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS

1 Voorbereiding

MyFRITZ!

Met MyFRITZ! heb je altijd toegang tot je FRITZ!Box via internet, zelfs als het publieke IP-adres regelmatig verandert, bijvoorbeeld na "automatic disconnection" door de internetprovider:

Opmerking:Als je al een andere dynamische DNS-service gebruikt, kun je ook deze service gebruiken in plaats van MyFRITZ!.

IP-netwerk van FRITZ!Box aanpassen

De volgende stap is alleen vereist als de smartphone waarmee je de VPN-verbinding tot stand brengt, een IP-adres heeft van het IP-netwerk van de FRITZ!Box:

Belangrijk:Als de smartphone een IP-adres heeft van het IP-netwerk van de FRITZ!Box, is VPN-communicatie niet mogelijk! Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de smartphone ook deel uitmaakt van een FRITZ!Box-netwerk en de IP-instellingen van de FRITZ!Boxes niet zijn gewijzigd (IP-adres 192.168.178.1 in de fabrieksinstellingen).

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Home Network Overview" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Voer het gewenste IP-adres en subnetmasker in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 VPN-verbinding instellen in de FRITZ!Box

Stel een andere gebruiker in voor elke VPN-verbinding in de FRITZ!Box.

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "FRITZ!Box Users" in het menu "System".
  3. Klik op de knop (Bewerken) voor de gebruiker die een verbinding wil maken met de FRITZ!Box via VPN,
    • of, als je nog geen gebruikers hebt geconfigureerd:
      • Klik op de knop "Add User" en voer in de betreffende velden een naam en een wachtwoord naar keuze in voor de gebruiker.
  4. Schakel de optie "VPN" in.
  5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box configureert VPN-rechten voor deze FRITZ!Box-gebruiker.
Een venster met de VPN-instellingen voor de FRITZ!Box-gebruiker wordt automatisch geopend.

Opmerking:Je kunt dit venster altijd handmatig openen als je op "Show VPN Settings" klikt in de instellingen voor de FRITZ!Box-gebruiker.

3 VPN-verbinding instellen in BlackBerry OS

1. Tik op het symbool "Settings" in het startscherm van de smartphone.
  2. Tik op "Networks and Connections" in het menu "Settings".
  3. Tik op "VPN" en vervolgens op "Add".
  4. Geef een naam naar keuze (FRITZ!Box-VPN) op in het veld "Profile Name".
  5. Voer in het veld "Server Address" de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box (pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net) in.
  6. Selecteer "Cisco VPN Concentrator 3000" in de vervolgkeuzelijst "Gateway Type".
  7. Selecteer "XAUTH-PSK" in de vervolgkeuzelijst "Authentication Type".
  8. Voer in het veld "Group Username" de gebruikersnaam van de FRITZ!Box-gebruiker (William Smith) in.
  9. Ga naar het veld "Group Username" en voer het "shared secret" in van de FRITZ!Box-gebruiker (Zj7hPCouK65IrPU4). Het "shared secret" wordt weergegeven in de VPN-instellingen voor de FRITZ!Box-gebruiker in de sectie "iPhone, iPad or iPod touch".
  10. Voer in het veld "Username" de gebruikersnaam van de FRITZ!Box-gebruiker (William Smith) in.
  11. Voer in het veld "Password" het wachtwoord voor de FRITZ!Box-gebruiker (secret) in.
  12. Typ 28800 in het veld "IKE Lifetime (seconds)".
  13. Typ 28800 in het veld "IPSec Lifetime (seconds)".
  14. Tik op de knop "Save" om de configuratie te voltooien.

De VPN-verbinding met de FRITZ!Box is geconfigureerd.

4 VPN-verbinding tot stand brengen

1. Tik op het symbool "Settings" in het startscherm van de smartphone.
  2. Tik op "Networks and Connections" in het menu "Settings".
  3. Tik op "VPN".
  4. Tik op de naam van de VPN-verbinding die je hebt gemaakt (FRITZ!Box-VPN).

De VPN-verbinding wordt tot stand gebracht.

Opmerking:Actieve VPN-verbindingen worden weergegeven in de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "Internet > Permit Access > VPN" en "Internet > Online Monitor".