FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Meerdere draadloze repeaters gebruiken in een draadloos netwerk

Als je het draadloze bereik (WiFi) van je FRITZ!Box wilt vergroten in verschillende richtingen, kun je ook meerdere repeaters (bijvoorbeeld FRITZ!WLAN Repeater) in je thuisnetwerk gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een repeater gebruiken in de buurt van je tuin en een vlak bij de zolder. Je kunt een onbeperkt aantal repeaters gebruiken. Het heeft echter geen zin meer dan 20-30 repeaters te gebruiken vanwege de overlappende draadloze netwerken.

Opmerking:Voor de beschrijving van deze procedure hebben we de FRITZ!WLAN Repeater gebruikt als voorbeeld. Informatie over de procedure voor andere draadloze repeaters vind je in de overeenkomstige handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

Randvoorwaarden / beperkingen

• Alle repeaters zijn rechtstreeks verbonden met de FRITZ!Box ("star topology").

Belangrijk:Als je de repeaters verbindt in een trapsgewijze configuratie (draadloze verbinding van repeater naar repeater), wordt de bandbreedte van de draadloze verbinding weer gehalveerd met elke repeater. We kunnen dan geen probleemloze werking garanderen. We raden aan FRITZ!Powerline 540E, 546E of 1240E te gebruiken in omgevingen waar het draadloze bereik van een repeater niet voldoende is.

1 Verschillende namen toewijzen aan de repeaters

Geef elke repeater een unieke naam (bijvoorbeeld "attic"), zodat je ze kunt onderscheiden. Je kunt dan de naam van de repeater gebruiken om de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater te openen in een webbrowser.

1. Klik op "System" in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik op "Repeater Name" in het menu "System".
  3. Voer in het veld een unieke naam in voor de repeater.
  4. Klik op "Apply" om de instelling op te slaan.

Belangrijk:De naam van de repeater kan alleen bestaan uit Latijnse standaardletters, cijfers en koppeltekens. De naam mag niet beginnen met een koppelteken.