FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Opslag (NAS) op de computer als netwerkstation configureren

USB-opslagmedia die zijn aangesloten op de FRITZ!Box, kun je configureren als netwerkstation op alle computers in het thuisnetwerk. De USB-opslagmedia kunnen dan worden gebruikt als lokale opslag in Windows Explorer of Apple macOS-Finder.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

USB-opslagmedium voor gebruik als opslag (NAS) configureren

SMB1-protocol voor Windows 10 installeren

Vanaf Windows 10 versie 1709 wordt het netwerkprotocol SMB1, dat noodzakelijk is voor toegang tot de opslag (NAS) van de FRITZ!Box, niet meer standaard geïnstalleerd. Zorg er daarom voor dat de ondersteuning voor SMB1 is geïnstalleerd op je Windows 10-computer:

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Apps".
  3. Klik in de sectie "Verwante instellingen" op de "Programma's en functies".
  4. Klik in het venster "Een programma verwijderen of wijzigen" op "Windows-onderdelen in- of uitschakelen".
  5. Schakel in het venster "Windows-onderdelen" de optie "Ondersteuning voor SMB 1.0/CIFS voor het delen van bestanden" of "SMB1.0/CIFS File Sharing Support" in en klik op "OK".
  6. Klik op "OK".
  7. Klik op "Opnieuw opstarten" om de installatie te voltooien.

2 Geheugen (NAS) als netwerkstation configureren

Windows 10

1. Typ in zoekbalk van de Windows-taakbalk \\fritz.box en druk op Enter. Als de FRITZ!Box als draadloze Repeater / IP-client is geconfigureerd voer je in plaats daarvan het IP-adres van de FRITZ!Box in, bijvoorbeeld \\192.168.178.20.
  2. Als je naar een gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd, voer je de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die toegangsrechten heeft voor NAS-inhoud.

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten voor FRITZ!Box-gebruikers wijzigen in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

• Er wordt een venster geopend met de netwerkmap "FRITZ.NAS", waarin onder andere alle partities van de aangesloten USB-media worden weergegeven als mappen.
  3. Als je de gehele FRITZ.NAS wilt configureren als netwerkstation:
    1. Klik met de rechter muisknop op de map "FRITZ.NAS" en kies in het contextmenu "Netwerkverbinding maken...".
    2. Klik op "Voltooien".
  4. Als je een submap (bijvoorbeeld een partitie van een USB-opslagmedium) wilt configureren als netwerkstation:
    1. Klik in de navigatiebalk (linkerkolom) op "Deze pc".
    2. Klik in de menubalk op "Computer" en vervolgens op "Netwerkverbinding maken".
    3. Voer in het invoerveld "Map" het pad naar de map in, die je wilt toewijzen als netwerkstation.

Voorbeeld:
      Als je een USB-opslagmedium met de naam "JetFlash-32GB" wilt toewijzen als netwerkstation, typ je \\fritz.box\FRITZ.NAS\JetFlash-32GB.

4. Klik op "Voltooien".

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + Q in.
    • Nu wordt de zoekbalk geopend.
  2. Typ in het zoekveld \\fritz.box en druk op Enter. Als de FRITZ!Box als draadloze Repeater / IP-client is geconfigureerd voer je in plaats daarvan het IP-adres van de FRITZ!Box in, bijvoorbeeld \\192.168.178.20.
  3. Als je naar een gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd, voer je de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die toegangsrechten heeft voor NAS-inhoud.

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten voor FRITZ!Box-gebruikers wijzigen in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

• Er wordt een venster geopend met de netwerkmap "FRITZ.NAS", waarin onder andere alle partities van de aangesloten USB-media worden weergegeven als mappen.
  4. Als je de gehele FRITZ.NAS wilt configureren als netwerkstation:
    1. Klik met de rechter muisknop op de map "FRITZ.NAS" en kies in het contextmenu "Netwerkverbinding maken...".
    2. Klik op "Voltooien".
  5. Als je een submap (bijvoorbeeld een partitie van een USB-opslagmedium) wilt configureren als netwerkstation:
    1. Klik in de navigatiebalk (linkerkolom) op "Computer".
    2. Klik in de menubalk op "Computer" en dan op "Netwerkverbinding maken...".
    3. Voer in het invoerveld "Map" het pad naar de map in, die je wilt toewijzen als netwerkstation.

Voorbeeld:
      Als je een USB-opslagmedium met de naam "JetFlash-32GB" wilt toewijzen als netwerkstation, typ je \\fritz.box\FRITZ.NAS\JetFlash-32GB.

4. Klik op "Voltooien".

Windows 7

1. Open het Windows-startmenu.
  2. Typ in de zoekbalk "Geavanceerd zoeken" \\fritz.box en druk op Enter. Als de FRITZ!Box als draadloze Repeater / IP-client is geconfigureerd voer je in plaats daarvan het IP-adres van de FRITZ!Box in, bijvoorbeeld \\192.168.178.20.
  3. Als je naar een gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd, voer je de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die toegangsrechten heeft voor NAS-inhoud.

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten voor FRITZ!Box-gebruikers wijzigen in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

• Er wordt een venster geopend met de netwerkmap "FRITZ.NAS", waarin onder andere alle partities van de aangesloten USB-media worden weergegeven als mappen.
  4. Als je de gehele FRITZ!NAS als netwerkstation wilt configureren, klik je met de rechtermuisknop op de map "FRITZ.NAS" en kies je in het contextmenu "Netwerkverbinding maken...".
  5. Als je een submap (bijvoorbeeld een partitie van een USB-opslagmedium) wilt configureren als netwerkstation:
    1. Druk op de "Alt"-toets op het toetsenbord.
      • Nu verschijnt de menubalk van Windows Verkenner.
    2. Selecteer in het menu "Extra's" de optie "Netwerkverbinding maken..".
    3. Voer in het invoerveld "Map" het pad naar de map in, die je wilt toewijzen als netwerkstation.

Voorbeeld:
      Als je een USB-opslagmedium met de naam "JetFlash-32GB" wilt toewijzen als netwerkstation, typ je \\fritz.box\FRITZ.NAS\JetFlash-32GB.

4. Klik op "Voltooien".

macOS

1. Open de Finder.
  2. Klik in de menubalk van de Finder op "Ga" en vervolgens op "Verbind met server...".
  3. Voer in het invoerveld "Serveradres" smb://fritz.box in en klik op "Verbind". Als de FRITZ!Box als draadloze Repeater / IP-client is geconfigureerd voer je in plaats daarvan het IP-adres van de FRITZ!Box in, bijvoorbeeld smb://192.168.178.20.
  4. Als je naar een gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd, voer je de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die toegangsrechten heeft voor NAS-inhoud.

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten voor FRITZ!Box-gebruikers wijzigen in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

• Er wordt een venster geopend met de netwerkmap "FRITZ.NAS", waarin onder andere alle partities van de aangesloten USB-media worden weergegeven als mappen.
  5. Dubbelklik op de map "FRITZ.NAS".
  6. Selecteer de map die je permanent wilt opslaan in Finder.
  7. Selecteer in het Finder-menu "Archief" de optie "Maak alias aan" en sleep de aangemaakte alias naar de sectie "Favorieten" in de navigatiekolom van de Finder.