FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Televisie gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Als je televisie is voorzien van een LAN-poort en/of een draadloze module, kun je de tv gewoon verbinden met een LAN-poort of het draadloze netwerk (WiFi) van je FRITZ!Box. Je kunt de televisie dan gebruiken voor toegang tot internet en als afspeelapparaat voor video's, muziek en afbeeldingsbestanden in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Voorbereidingen

DHCP-server van FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Home Network Overview" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen wordt voor de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) gebruikt en worden IP-adressen toegewezen tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

FRITZ!Box instellen als mediaserver

De volgende stap is alleen vereist als je de televisie wilt gebruiken om video's, muziek en afbeeldingsbestanden van de FRITZ!Box Media Server af te spelen:

2 Televisie configureren

De televisie heeft speciale IP-instellingen nodig om te communiceren met de FRITZ!Box en andere netwerkapparaten in het thuisnetwerk:

• Stel de configuratie van de televisie in op automatisch IP-instellingen ophalen (DHCP-client).

Opmerking:Informatie over de configuratie van de televisie vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

3 Televisie verbinden met de FRITZ!Box

De televisie is verbonden met internet via de FRITZ!Box. De Xbox kan bestanden van mediaservers, zoals Windows Media Player, afspelen in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Opmerking:Meer informatie over de configuratie van de televisie vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.