FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

FRITZ!Box instellen voor internettoegang via mobiel netwerk

Als je een extra dongle voor mobiel breedband gebruikt met de FRITZ!Box, kan de FRITZ!Box ook verbinding maken met internet via het mobiele netwerk. Op die manier hebben ook alle computers in het thuisnetwerk toegang tot internet.

Opmerking:Als je geen dongle voor mobiel breedband hebt, kun je ook de FRITZ!Box configureren om de mobiele internetverbinding van een Android-smartphone (USB-tethering) te gebruiken.

Vereisten / Beperkingen

• De dongle voor mobiel breedband moet de LTE- (4G) of UMTS/HSDPA-standaard (3G) voor mobiele communicatie ondersteunen.
  • De dongle voor mobiel breedband moet de AT-opdrachtset of USB-tethering ondersteunen.
  • Afhankelijk van de provider van je mobiele netwerk, zijn internettelefonie en alle andere functies waarvoor een publiek IP-adres is vereist (zoals inkomende VPN-verbindingen), mogelijk niet of beperkt beschikbaar.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Dongle voor mobiel breedband verbinden met de FRITZ!Box

• Verbind de dongle voor mobiel breedband, met simkaart, met een USB-poort op de FRITZ!Box.

Belangrijk:Volgens de USB-specificaties mag het energieverbruik van een USB-apparaat niet meer bedragen dan 500 mA. Als het energieverbruik van de dongle deze limiet overschrijdt, verbind je deze met de FRITZ!Box via een USB-hub met eigen stroomtoevoer (actieve USB-hub). De fabrikant kan je informatie geven over het energieverbruik van je dongle voor mobiel breedband.

2 FRITZ!Box configureren

Voorbereiding

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Mobile Communications" in het menu "Internet".
  3. Controleer of de optie "Internet connection via smartphone or mobile communications stick by USB tethering" wordt weergegeven.

Internetverbinding configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Mobile Communications" in het menu "Internet".
  3. Als je altijd het mobiele netwerk wilt gebruiken voor de verbinding met internet:
    • Schakel de optie "Mobile connection enabled" in.
    • Als je het mobiele netwerk alleen wilt gebruiken voor de verbinding met internet wanneer de DSL-verbinding een storing heeft:
    • Schakel de optie "Automatically enable the mobile connection when the DSL connection is disrupted" in.

Opmerking:De mobiele verbinding wordt dan ingeschakeld zodra DSL-synchronisatie tussen de FRITZ!Box en de DSL-centrale mislukt. Wanneer DSL-synchronisatie gedurende ten minste 30 minuten weer beschikbaar en stabiel is, verbreekt de FRITZ!Box de mobiele verbinding en wordt de internetverbinding via DSL hersteld.

4. Ga naar het veld "PIN" en voer de pincode voor de simkaart van de dongle voor mobiel breedband in.

Belangrijk:Als je drie keer de verkeerde pincode invoert, moet je de PUK-code gebruiken. Je provider van het mobiele netwerk kan je informatie geven over je pincode en PUK-code.

5. Selecteer je provider in de vervolgkeuzelijst "Mobile communications network provider".
    • Als je provider van het mobiele netwerk niet wordt vermeld in de lijst:
        • Selecteer "Other operator" en voer in de betreffende velden de accountgegevens in die je hebt ontvangen van je provider van het mobiele netwerk.

Opmerking:Je kunt de accountgegevens voor vooraf geconfigureerde providers van mobiele netwerken niet wijzigen.

6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box maakt alle internetverbindingen via de aangesloten dongle voor mobiel breedband.

Opmerking:Als de dongle voor mobiel breedband ondersteuning biedt voor "CSV" (Circuit Switched Voice), kun je ook het mobiele telefoonnummer van de simkaart invoeren in de FRITZ!Box en dit toewijzen aan de verbonden telefoons.