FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

USB Remote Connection gebruiken om een op FRITZ!Box aangesloten USB-opslagapparaat te verbinden met een computer

Met de software FRITZ!Box USB Remote Connection kun je een met de FRITZ!Box verbonden USB-opslagapparaat gebruiken alsof dit rechtstreeks is verbonden met de USB-poort op de computer.

Belangrijk:Als je wilt dat alle apparaten in het thuisnetwerk (bijvoorbeeld computers, smartphones, tablets) toegang hebben tot een centrale opslaglocatie, configureer je het USB-opslagapparaat als storage (NAS).

Vereisten / Beperkingen

• Windows 10 / 8 / 7, Vista of Windows XP (64-/32-bits) is geïnstalleerd op de computer.
  • Slechts één computer tegelijk heeft toegang tot het USB-opslagapparaat.
  • De FRITZ!Box Media Server is niet beschikbaar wanneer FRITZ!Box USB Remote Connection actief is. Je hebt geen toegang tot de opslag met de FRITZ!NAS-gebruikersinterface of via MyFRITZ!.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS

1 USB-opslagapparaat verbinden met de FRITZ!Box

• Verbind het USB-opslagapparaat met een USB-poort op de FRITZ!Box.

Belangrijk:Volgens de USB-specificaties mag het energieverbruik van een USB-apparaat niet meer bedragen dan 500 mA. Als het energieverbruik van het USB-opslagapparaat deze limiet overschrijdt, verbind je het met de FRITZ!Box via een USB-hub met eigen stroomtoevoer (actieve USB-hub). De fabrikant kan je informatie geven over het energieverbruik van je USB-opslagapparaat.

2 Software FRITZ!Box USB Remote Connection installeren

Installeer de software FRITZ!Box USB Remote Connection op de computer waarmee je het met de FRITZ!Box verbonden USB-apparaat wilt gebruiken:

1. Log in bij de computer als de Windows-gebruiker die FRITZ!Box USB Remote Connection wil gebruiken.

Belangrijk:Als de Windows-gebruiker geen beheerdersrechten heeft, moet je een geldig beheerderswachtwoord invoeren wanneer je de software voor het eerst installeert of opstart.

2. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  3. Klik op "USB Devices" in het menu "Home Network".
  4. Klik op de tab "USB Remote Connection".
  5. Schakel de optie "USB Remote Connection enabled" in.
  6. Klik op de koppeling "USB Remote Connection software".
    • Het venster "USB Remote Connection" wordt geopend.
  7. Als het venster "USB Remote Connection" een knop "Download" heeft:
    1. Klik op "Download" in het venster "USB Remote Connection" en download het bestand "fritzbox-usb-fernanschluss.application".
    2. Dubbelklik op het gedownloade bestand.
  8. Klik op "Install" en volg de instructies op het scherm.
  9. Herhaal de stappen 1 - 8 voor alle andere Windows-gebruikers die FRITZ!Box USB Remote Connection willen gebruiken op deze computer.

3 USB Remote Connection voor opslag inschakelen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "USB Devices" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "USB Remote Connection".
  4. Schakel USB Remote Connection in en schakel de optie "USB storage media" in.

Belangrijk:Als USB Remote Connection is ingeschakeld voor het apparaattype "USB Storage", kan het USB-opslagapparaat niet worden geïntegreerd in de NAS (Network Attached Storage) van de FRITZ!Box.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 USB Remote Connection gebruiken om een USB-opslagapparaat te verbinden met een computer

1. Dubbelklik op het symbool van FRITZ!Box USB Remote Connection in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Alleen als je een wachtwoord hebt ingesteld voor de FRITZ!Box-gebruikersinterface:
      • Voer het wachtwoord in en laat het veld "User name" leeg,
    • of, als je de FRITZ!Box hebt beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord,
      • voer de naam en het wachtwoord in van een gebruiker die toegangsrechten heeft voor de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten voor FRITZ!Box-gebruikers bewerken in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

3. Klik op "Refresh".
  4. Klik met de rechtermuisknop op het USB-opslagapparaat dat je met de computer wilt verbinden.
  5. Klik op "Connect".

Het USB-opslagapparaat wordt gedetecteerd als USB-apparaat en kan worden gebruikt alsof het rechtstreeks is verbonden met een USB-poort op de computer.

Opmerking:Als je een andere computer toegang wilt geven tot het USB-opslagapparaat, moet je eerst de verbinding tussen de eerste computer en het USB-opslagapparaat verbreken in de software USB Remote Connection.