FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

USB-opslagmedium aansluiten op FRITZ!Box via USB remote connection verbinden met computer

Met de software FRITZ!Box USB Remote Connection kun je een met de FRITZ!Box verbonden USB-opslagmedium gebruiken alsof deze rechtstreeks is verbonden met de USB-poort op je computer.

Belangrijk:Als je vanaf meerdere computers en andere apparaten toegang wilt hebben tot het USB-opslagmedium, configureer dan het USB-opslagmedium als centraal opslagpunt binnen het thuisnetwerk ("Storage NAS").

Randvoorwaarden / beperkingen

• Op de computer is Windows 10 / 8 / 7, (64-/32-bits) geïnstalleerd.
  • Slechts één computer tegelijk heeft toegang tot het USB-opslagmedium.
  • De FRITZ!Box Media Server is niet beschikbaar wanneer FRITZ!Box USB Remote Connection actief is. Je hebt geen toegang tot de opslag via de FRITZ!NAS-gebruikersinterface of via MyFRITZ!.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS

1 USB-opslagmedium met FRITZ!Box verbinden

• Verbind het USB-opslagmedium met een USB-poort van de FRITZ!Box.

Belangrijk:Conform de USB-specificatie mag het stroomverbruik van een USB-apparaat niet hoger zijn dan 500 mA. Als het stroomverbruik van het USB-opslagmedium hoger is, verbind het dan met de FRITZ!Box via een usb-hub met een eigen stroomvoorziening (actieve usb-hub). De fabrikant kan je informatie geven over het energieverbruik van je USB-opslagmedium.

2 Programma FRITZ!Box USB Remote Connection installeren

Installeer het programma FRITZ!Box USB Remote Connection op de computer waarmee je het aan de FRITZ!Box aangesloten USB-apparaat wilt gebruiken:

1. Log in op de computer als de Windows-gebruiker die FRITZ!Box USB Remote Connection wil gebruiken.

Belangrijk:Als de Windows-gebruiker geen beheerdersrechten heeft, moet je bij het installeren of voor het eerst opstarten van het programma een geldig beheerderswachtwoord invoeren.

2. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  3. Klik in het menu "Home Network" op "USB Devices".
  4. Klik op het tabblad "USB Remote Connection".
  5. Schakel de optie "USB Remote Connection enabled" in.
  6. Klik op de link "USB Remote Connection software".
    • Het venster "USB Remote Connection" wordt geopend.
  7. Als het venster "USB Remote Connection" een knop "Download" heeft:
    1. Klik op "Download" in het venster "USB Remote Connection" en download het bestand "fritzbox-usb-fernanschluss.application".
    2. Dubbelklik op het gedownloade bestand.
  8. Klik op "Install" en volg de instructies op het scherm.
  9. Herhaal de stappen 1 - 8 voor alle andere Windows gebruikers die FRITZ!Box USB Remote Connection willen gebruiken op deze computer.

3 USB Remote Connection voor opslag inschakelen in FRITZ!Box

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "USB Devices".
  3. Klik op het tabblad "USB Remote Connection".
  4. Schakel USB Remote Connection in en schakel de optie "USB storage media" in.

Belangrijk:Als USB Remote Connection is ingeschakeld voor het apparaattype "USB Storage", kunnen er geen USB-opslagmedia worden geïntegreerd in de NAS (Network Attached Storage) van de FRITZ!Box.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 USB-opslagmedium via USB Remote Connection met computer verbinden

1. Dubbelklik op het symbool van FRITZ!Box USB Remote Connection in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Alleen als je een wachtwoord hebt ingesteld voor de FRITZ!Box-gebruikersinterface:
      • Voer het wachtwoord in en laat het veld "User name" leeg,
    • of, als je de FRITZ!Box hebt beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord,
      • voer de naam en het wachtwoord in van een gebruiker die toegangsrechten heeft voor de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten voor FRITZ!Box-gebruikers bewerken in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

3. Klik op "Refresh".
  4. Klik met de rechtermuisknop op het USB-opslagmedium dat je met de computer wilt verbinden.
  5. Klik op "Connect".

Het USB-opslagmedium wordt nu als USB-apparaat herkend en kan worden gebruikt alsof het rechtstreeks is verbonden met een USB-poort op de computer.

Opmerking:Als je een andere computer toegang wilt geven tot het USB-opslagmedium, moet je eerst de verbinding tussen de eerste computer en het USB-opslagmedium verbreken in het programma FRITZ!Box USB Remote Connection.