FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

Door de FRITZ!Box ondersteunde SMB-versies

De FRITZ!Box ondersteunt het netwerkprotocol SMB versie 1.0. De versies 2 en 3 van het SMB-protocol (SMB2, SMB3) worden niet door de FRITZ!Box ondersteund.

Als je geen gebruik wilt maken van SMB 1.0, kun je met een webbrowser heel eenvoudig toegang krijgen tot een USB-opslagmedium dat met de FRITZ!Box is verbonden via http://fritz.nas. Als alternatief kun je ook toegang krijgen tot het opslagmedium via het FTP-protocol met bijvoorbeeld Cyberduck, FileZilla of WinSCP.

Als je SMB 1.0 op je computer hebt gede-installeerd, kun je dit protocol als volgt weer installeren:

1. Voer in het zoekveld van de Windows-taakbalk sys in en selecteer "Configuratiescherm".
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Programma's" en vervolgens op "Programma's en onderdelen".
  4. Klik op "Windows-onderdelen in- of uitschakelen".
  5. Schakel in het venster "Windows-onderdelen" de optie "Ondersteuning voor SMB 1.0/CIFS voor het delen van bestanden" in en klik op "OK".
  6. Klik op "Opnieuw opstarten" om de installatie te voltooien.