FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

VPN-verbinding met FRITZ!Box instellen in Windows (FRITZ!VPN)

Met de FRITZ!VPN-software kun je een veilige VPN-verbinding (Virtual Private Network) via internet tot stand brengen tussen een Windows-computer en je FRITZ!Box. Vervolgens heb je toegang tot alle netwerkapparaten en services in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Voorwaarden / Beperkingen

• Windows 8.1 / 8 / 7 (64-bits of 32-bits) moet zijn geïnstalleerd op de computer.
  • De FRITZ!Box moet van de internetprovider een publiek IPv4-adres verkrijgen.

Belangrijk:Bij een internettoegang met een DS-Lite-verbinding ("Dual Stack Lite") is de FRITZ!Box vanaf internet niet toegankelijk via IPv4. Als DS-Lite actief is, dan wordt in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op de pagina "Overview" onder "Connections" de status "IPv4 over DS Lite" weergegeven.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Voorbereidingen

Software "FRITZ!Box VPN Connection" downloaden en installeren

1. Open onze VPN-servicepagina in een webbrowser.
  2. Download de FRITZ!VPN-software.

Belangrijk:Er zijn twee afzonderlijke versies van de FRITZ!VPN-software beschikbaar voor Windows 8.1 / 8 / 7 (64-bits of 32-bits).

3. Installeer FRITZ!VPN op de computer die je via VPN wilt verbinden met de FRITZ!Box.

"Configure FRITZ!Box VPN Connection" downloaden en installeren

Het programma Configure FRITZ!Box VPN Connection maakt een snelle en comfortabele VPN configuratie mogelijk. Alle veiligheidsinstellingen worden door het programma automatisch gegenereerd en in de configuratiebestanden opgeslagen, die daarna slechts in de VPN-eindpunten geïmporteerd hoeven te worden.

Opmerking:Het programma Configure FRITZ!Box VPN Connection is beschikbaar voor computers met Windows 10 / 8 / 7 (64/32Bit).

1. Open in een webbrowser onze VPN-servicepagina.
  2. Download en installeer het programma Configure FRITZ!Box VPN Connection.

MyFRITZ!-account configureren en domeinnaam bepalen

Met MyFRITZ! heb je altijd toegang tot de FRITZ!Box via internet, zelfs als de FRITZ!Box regelmatig een ander publiek IP-adres krijgt van de internetprovider:

Opmerking:Als je al een andere Dynamic DNS-service gebruikt, kun je ook deze service gebruiken in plaats van MyFRITZ!.

1. Configureer in de FRITZ!Box een MyFRITZ!-account.
  2. Bepaal de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box.

IP-netwerk van de FRITZ!Box aanpassen

Beide kanten van de VPN-verbinding moeten een IP-adres uit verschillende IP-netwerken gebruiken. Als je computer is verbonden met een router (bijvoorbeeld een andere FRITZ!Box) die hetzelfde IP-netwerk als de FRITZ!Box gebruikt, is het niet mogelijk via VPN te communiceren.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruiken alle FRITZ!Boxen het IP-netwerk 192.168.178.0.

Configureer in je FRITZ!Box een IP-adres dat anders is als het IP-adres van de router waarmee je de FRITZ!Box wilt verbinden, bijvoorbeeld 192.168.10.1 (subnetmasker 255.255.255.0).

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses".
  5. Voer het gewenste IP-adres en subnetmasker in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 VPN-instellingen genereren

1. Start de software Configure FRITZ!Box VPN Connection en klik op "New".
  2. Selecteer de optie "Configure VPN connection for one user" en klik op "Next".
  3. Selecteer de optie "Computer with FRITZ!VPN" en klik op "Next".
  4. Voer het e-mailadres in van de gebruiker die verbinding wil maken met de FRITZ!Box via VPN en klik op "Next".
  5. Ga naar het veld "Name", voer de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box (pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net) in en klik op "Next".
  6. Wijs een IP-adres in het netwerk van de FRITZ!Box toe aan de computer:

Belangrijk:Als de computer met FRITZ!VPN een IP-adres heeft van het IP-netwerk van de FRITZ!Box, is VPN-communicatie niet mogelijk! Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de computer deel uitmaakt van een FRITZ!Box-netwerk en de IP-instellingen van de FRITZ!Boxes niet zijn gewijzigd (IP-adres 192.168.178.1 in de fabrieksinstellingen).

• Als je de IP-instellingen van de FRITZ!Box (IP-adres 192.168.178.1, subnetmasker 255.255.255.0) niet hebt gewijzigd:
      • Schakel de optie "Apply factory settings of the FRITZ!Box for the IP network" in.
    • Als je de IP-instellingen van de FRITZ!Box hebt gewijzigd:
      1. Schakel de optie "Use a different IP network" in.
      2. Voer het IP-netwerk (xxx.xxx.xxx.0) en het subnetmasker van de FRITZ!Box in. Voer niet het IP-adres (xxx.xxx.xxx.1) van de FRITZ!Box in.

Voorbeeld:
        Als de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.10.1 gebruikt, voer je 192.168.10.0 in als IP-netwerk en selecteer je het subnetmasker "24 - 255.255.255.0".

3. Pas het "IP address of the user in the network of the selected FRITZ!Box" aan, zodat het overeenstemt met het IP-netwerk van de FRITZ!Box.

Belangrijk:Het IP-adres van de gebruiker kan niet een waarde zijn binnen het bereik dat door de DHCP-server van de FRITZ!Box wordt gebruikt (xxx.xxx.xxx.20 tot xxx.xxx.xxx.200 in de fabrieksinstellingen).

7. Schakel de optie "Send all data over the VPN tunnel" alleen in als je wilt dat alle internetquery's van de computer worden doorgestuurd via de externe FRITZ!Box wanneer er een actieve VPN-verbinding is.

Opmerking:Op die manier heb je ook toegang tot je e-mail die is versleuteld, zelfs vanuit bijvoorbeeld publieke en niet-beveiligde draadloze netwerken (hotspots).

8. Klik op "Next" en "Finish".

Configure FRITZ!Box VPN Connection genereert de VPN-instellingen.
Een Windows-map met het bestand "fritzbox_[...].cfg" en een submap met het bestand "vpnuser_[...].cfg" worden automatisch geopend.

Opmerking:Je kunt deze map op elk gewenst moment openen. Dit doe je als volgt: markeer de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box in de software Configure FRITZ!Box VPN Connection en klik op de knop "Explorer".

3 VPN-instellingen in de FRITZ!Box importeren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Permit Access" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "VPN".
  4. Klik op de knop "Add VPN Connection".
  5. Klik op "Import a VPN configuration from an existing VPN settings file".
  6. Klik op "Choose File".
  7. Selecteer het bestand "fritzbox_[...].cfg" dat is gemaakt met de software Configure FRITZ!Box VPN Connection en klik op "Open".
  8. Klik op "OK".

4 VPN-instellingen importeren naar FRITZ!VPN

1. Voer de FRITZ!VPN-software uit vanuit het Windows-startmenu en klik op "Next" of "File" en vervolgens op "Import" in de software.
  2. Selecteer het bestand "vpnuser_[...].cfg".
  3. Klik op "Next" en "Finish".

5 VPN-verbinding tot stand brengen

1. Open een internetverbinding op de computer met FRITZ!VPN.
  2. Voer de FRITZ!VPN-software uit vanuit het Windows-startmenu.
  3. Selecteer het symbool met de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box.
  4. Klik op het symbool "Establish".
    • De VPN-verbinding is tot stand gebracht.

Opmerking:Actieve VPN-verbindingen worden weergegeven in de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "Internet > Permit Access > VPN" en "Internet > Online Monitor".