FRITZ!Box 7430 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7430 Service

De FRITZ!Box voor gebruik met een andere router configureren

De FRITZ!Box kan de bestaande internetverbinding van een andere router delen. Hierdoor kun je de FRITZ!Box

• gebruiken met een internetverbinding waarvoor een speciaal door de internetprovider geleverde router met vooraf geconfigureerde en niet-aanpasbare accountgegevens moet worden gebruikt (Integrated Access Device, IAD).
  • gemakkelijk integreren in een bestaande netwerkinfrastructuur.
  • als telefooncentrale gebruiken en vervolgens met alle telefoons die zijn verbonden met de FRITZ!Box bellen via de router.

De FRITZ!Box kan worden geconfigureerd als IP-client of als gecascadeerde router. Welke bedrijfsmodus het beste is, hangt af van je vereisten.

Belangrijk:Als de andere router een FRITZ!Box is, configureer dan beide FRITZ!Boxen voor parallel gebruik.

1 FRITZ!Box configureren al IP-client (aanbevolen)

• configureer de FRITZ!Box als IP-client als je de FRITZ!Box gemakkelijk wilt integreren in je bestaande netwerk. In bedrijfsmodus als IP-client
    • is de Firewall van de FRITZ!Box uitgeschakeld.
    • verkrijgen de computers, smartphones en andere apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden hun IP-instellingen nog steeds van de andere router.
    • hebben alle apparaten toegang tot het internet en kunnen met elkaar communiceren zonder beperkingen, ongeacht of deze zijn aangesloten aan de FRITZ!Box of de andere router.
    • zijn de functies kinderslot en gasttoegang niet beschikbaar.

2 FRITZ!Box configureren als gecascadeerde router

• Configureer de FRITZ!Box als gecascadeerde router als de FRITZ!Box een eigen netwerk ter beschikking moet stellen dat is gescheiden van de andere router. In de modus als gecascadeerde router
    • is de firewall van de FRITZ!Box ingeschakeld.
    • verkrijgen computers, smartphones en andere apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden hun IP-instellingen niet meer van de andere router, maar van de FRITZ!Box.
    • is de toegang tot de apparaten die aan de FRITZ!Box zijn aangesloten niet mogelijk via het internet of het netwerk van de andere router.
    • zijn de functies kinderslot en gasttoegang beschikbaar.