FRITZ!Box 7430 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7430 Service

Google Agenda voor automatische schakeling gebruiken

Smarthome-apparaten met een schakelbaar stopcontact, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200 of FRITZ!Powerline 546E, kun je gemakkelijk schakelen via een Google-agenda, door alle tijden voor het automatisch in- en uitschakelen als afspraak in te plannen. Zo kun je van tevoren onregelmatige en gecompliceerde schakelingen voor meerdere maanden inplannen en deze op elk gewenst tijdstip aanpassen in je persoonlijk Google-agenda.
Je kunt de automatische schakeling configureren via de gebruikersinterface van je FRITZ!Box, waarbij je afzonderlijke FRITZ!DECT-apparaten en ook groepen met meerdere smarthome-apparaten tegelijk kunt schakelen. Hiervoor kun je FRITZ!DECT-apparaten en/of de schakelbare stopcontacten van de FRITZ!Powerline-adapters samenvoegen tot een groep. Als je een stopcontact van maar één FRITZ!Powerline-adapter wilt schakelen via de Google-agenda, moet je ook voor deze enkele adapter een groep aanmaken.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Agenda aanmaken

1. Maak in je Google-account een nieuwe agenda aan en geef deze een naam naar keuze, bijvoorbeeld "Schakeling stopcontact".

Belangrijk:De naam van de agenda kan alleen bestaan uit Latijnse standaardletters en cijfers. Gebruik geen speciale tekens, spaties, trema's en accenten.

2. Voer de tijden in waarop het stopcontact moet worden in- en uitgeschakeld: Geef een naam aan de tijden waarop het stopcontact moet worden ingeschakeld ("ON") en uitgeschakeld ("OFF"). Deze namen zijn niet hoofdlettergevoelig. Je kunt de schakeltijden ook later invoeren.

Opmerking:De tijd tussen het aan- of uitschakelen moet tenminste één minuut bedragen. Je kunt per dag maximaal 140 schakeltijdstippen invoeren.

2 Groep aanmaken

Als je meerdere smarthome-apparaten tegelijk of het schakelbare stopcontact van FRITZ!Powerline wilt schakelen via de agenda, moet je eerst een groep met deze apparaten aanmaken:

Belangrijk:Om een schakeling van het stopcontact van FRITZ!Powerline te configureren via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box, moet ook voor een enkele powerline-adapter een groep worden aangemaakt. Als FRITZ!Powerline niet is toegevoegd aan een groep, is het schakelen via een agenda niet beschikbaar in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Klik op de knop "New Group".
  4. Als je wordt gevraagd om het apparaattype te selecteren dat je wilt samenvoegen tot een groep, selecteer je "Switching Actuators" en klik je op "OK".

Belangrijk:Radiatorthermostaten, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 300, kun je niet schakelen via een Google-agenda.

5. Voer een naam in voor de groep en selecteer de smarthome-apparaten die je samen wilt schakelen in de groep.
  6. Klik op de knop "OK".
    • De groep wordt aangemaakt.
  7. Klik in het volgende venster op "OK" om de instellingen op te slaan.

3 Agenda toevoegen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Als je afzonderlijke apparaten wilt schakelen, selecteer je in de vervolgkeuzelijst "viewing" de optie "All smart home devices".
  4. Als je een groep wilt schakelen, selecteer je in de vervolgkeuzelijst "viewing" de optie "All groups".
  5. Klik bij het betreffende apparaat of de betreffende groep op de knop (Bewerken).
  6. Klik op het tabblad "Switch automatically" of schakel de optie "Switching a Group Automatically" in.
  7. Schakel de optie "Calendar" in.
  8. Voer in het invoerveld de naam van de agenda in die je hebt toegewezen toen je de agenda aanmaakte, bijvoorbeeld "Schakeling stopcontact". Let daarbij op hoofdletters en kleine letters.
  9. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
    • Het venster "Enable FRITZ!Actuator Calendar" met de verificatie-URL en de user code wordt geopend.
  10. Klik op de link "Verification URL" en laat het venster "Enable FRITZ!Actuator Calendar" open.
    • Er wordt een venster geopend waar je kunt inloggen bij je Google-account.
  11. Voer het e-mailadres en wachtwoord voor je Google-account in en klik op "Inloggen".
    • Het invoerveld voor de user code wordt weergegeven.
  12. Voer de user code uit het venster "Enable FRITZ!Actuator Calendar" in en klik op "Volgende".
  13. Klik op "Toestaan".
  14. Ga naar het venster "Enable FRITZ! Actuator Calendar".

De automatische schakeling is geconfigureerd wanneer het bericht "Authentication for the Google Calendar on the FRITZ!Box was successful" wordt weergegeven in de gebruikersinterface.

4 Agenda synchroniseren

Automatisch synchroniseren

De kalender wordt regelmatig gesynchroniseerd met de Google-agenda. De synchronisatie wordt elke 24 uur rond 00:00 uur uitgevoerd of ongeveer 24 uur na de laatste handmatige synchronisatie.

Handmatig synchroniseren

Als je nieuwe schakeltijden hebt ingevoerd in de Google-agenda, kun je de agendasynchronisatie ook handmatig starten:

5 Agenda verwijderen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Als je de Google-agenda alleen had toegevoegd aan een enkel apparaat, selecteer je in de vervolgkeuzelijst "viewing" de optie "All smart home devices".
  4. Als je de Google-agenda had toegevoegd aan een groep, selecteer je in de vervolgkeuzelijst "viewing" de optie "All groups".
  5. Klik bij het betreffende apparaat of de betreffende groep op de knop (Bewerken).
  6. Klik op het tabblad "Switch automatically".
  7. Klik op de link "Remove connections from Google calendar".
  8. Klik op de knop "Reset Google Calendar".
  9. Bevestig de vraag, of je alle Google-agenda's uit de FRITZ!Box wilt verwijderen, met "OK".

Nu worden alle Google-agenda's verwijderd en alle smarthome-apparaten in het thuisnetwerk die een Google-agenda gebruiken ingesteld op handmatige schakeling.