FRITZ!Box 7430 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7430 Service

Printer print niet bij gebruik als netwerkprinter

Een aan de FRITZ!Box aangesloten USB printer die is geconfigureerd als netwerkprinter reageert niet op printopdrachten van een computer in het thuisnetwerk.

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Optie "Printer online gebruiken" voor de printer uitschakelen

De volgende stap is alleen noodzakelijk als je printopdrachten verstuurt vanaf een Windows-computer:

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op "Start" en vervolgens op "Instellingen" .
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Apparaten" en vervolgens op "Printers en scanners".
  3. Klik in de sectie "Printers en scanners" op de printer die met de FRITZ!Box is verbonden.
  4. Klik op "Wachtrij openen".
  5. Open het menu "Printer" in het nieuwe venster.
  6. Als voor de optie "Printer offline" een vinkje staat, klik hier dan op om het vinkje weg te halen.

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + X in en klik op "Configuratiescherm" in het contextmenu.
  2. Klik in het menu "Configuratiescherm" op "Hardware en geluiden" en vervolgens op "Apparaten en printers".
  3. Klik met de rechtermuisknop op de printer die met de FRITZ!Box is verbonden.
  4. Selecteer in het contextmenu "Afdruktaken weergeven".
  5. Open het menu "Printer" in het nieuwe venster.
  6. Als voor de optie "Printer offline" een vinkje staat, klik hier dan op om het vinkje weg te halen.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Apparaten en printers".
  2. Klik met de rechtermuisknop op de printer die met de FRITZ!Box is verbonden.
  3. Selecteer in het contextmenu "Afdruktaken weergeven".
  4. Open in het nieuwe venster het menu "Printer".
  5. Als voor de optie "Printer offline" een vinkje staat, klik hier dan op om het vinkje weg te halen.

2 Bidirectionele ondersteuning uitschakelen voor de printer

Windows 10 / 8:

In Windows 10 en Windows 8 kan de optie "Ondersteuning in twee richtingen inschakelen" voor netwerkprinters niet worden geactiveerd. Je hoeft de printerinstellingen dus niet te wijzigen.

Windows 7:

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Apparaten en printers".
  2. Klik met de rechtermuisknop op de printer die is verbonden met de FRITZ!Box en selecteer "Eigenschappen van printer" in het contextmenu.
  3. Open het tabblad "Poorten".
  4. Schakel de optie "Ondersteuning in twee richtingen inschakelen" uit.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

macOS, Linux en andere besturingssystemen:

• Schakel bidirectionele ondersteuning uit voor de printer. De fabrikant van de printer kan je informeren over deze procedure, of kijk in de helpfunctie van het besturingssysteem.

3 Firewall configureren

• Stel de configuratie van de firewall zo in, dat uitgaande verbindingen naar TCP-poort 9100 van de FRITZ!Box worden toegestaan. De fabrikant kan je informeren over het configureren van de firewall.

4 Printer wordt niet ondersteund door de FRITZ!Box

Om een printer als netwerkprinter te kunnen gebruiken, moet de printer gegevens kunnen ontvangen in de RAW-indeling (unidirectional RAW over TCP). USB-printers die ingekapselde of bidirectionele gegevenstransmissie vereisen, kunnen niet als netwerkprinter worden gebruikt. Dit geldt bijvoorbeeld voor sommige GDI-printers ("Windows printers"), LIDIL-printers ("Lightweight Imaging Device Interface Language") en DOT4-printers (IEEE 1284-standaard).

Workaround

Met de software FRITZ!Box USB Remote Connection kun je een USB-printer gebruiken met FRITZ!Box, zelfs als deze niet als netwerkprinter kan worden gebruikt met de FRITZ!Box: