FRITZ!Box 7430 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7430 Service

FRITZ!Box configureren voor gebruik met een SDSL/SHDSL-lijn

Met een extra SDSL- of SHDSL-modem kun je je FRITZ!Box ook gebruiken op een SDSL-lijn. De FRITZ!Box zorgt zelf voor het tot stand brengen en beheren van de eigen verbinding met internet via de modem; dus alle FRITZ!Box-functies (zoals internettelefonie, firewall) zijn zonder beperkingen ook beschikbaar in deze bedrijfsmodus.

Opmerking:Met de standaard SDSL (Symmetric Digital Subscriber Line) en de standaard SHDSL (Single-Pair Highspeed Digital Subscriber Line) kunnen gegevens tegelijkertijd in beide richtingen worden doorgegeven.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box met modem en computer verbinden

1. Sluit de modem aan op je internetaansluiting volgens de instructies van je internetprovider.
  2. Verbind de LAN-poort van de modem via een netwerkkabel met de "LAN 1"-poort van de FRITZ!Box.
  3. Verbind een computer via het draadloze netwerk met de FRITZ!Box of gebruik een netwerkkabel om de computer met een beschikbare LAN-poort van de FRITZ!Box te verbinden.

2 Internettoegang configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Controleer of je internetprovider wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst. Bij bepaalde regionale instellingen worden niet alle vooraf geconfigureerde internetproviders weergegeven, tenzij je "More Internet service providers" selecteert.
  4. Als je internetprovider wordt weergegeven:
    1. Selecteer je internetprovider en voer in de daarvoor bestemde invoervelden de toegangsgegevens in, die je hebt ontvangen van je internetprovider.
    2. Klik op "Change connection settings".
    3. Schakel in de sectie "Internet Connection" de optie "Via an external modem" in.
    • Als je internetprovider niet wordt weergegeven:
      1. Selecteer "Other Internet service provider".
      2. Schakel in de sectie "Connection" de optie "Connection to an external modem or router" in.
      3. Schakel in de sectie "Operating Mode" de optie "Establish own connection to the Internet" in.
      4. Als er toegangsgegevens zijn vereist, voer je in de betreffende invoervelden de toegangsgegevens in, die je hebt ontvangen van je internetprovider.
        • Als er geen toegangsgegevens zijn vereist, schakel je de optie "No" in.
      5. Als je internetprovider het gebruik van een bepaalde VLAN-ID voorschrijft, klik je op "Change connection settings", schakel je de optie "Use VLAN for Internet access" in en voer je de VLAN-ID in.
  5. Voer in de invoervelden "Downstream" en "Upstream" de snelheden van je internetverbinding in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Nu brengt de FRITZ!Box de internetverbinding met de ingevoerde toegangsgegevens tot stand. De installatie is voltooid wanneer de melding "The Internet connection check was successful" wordt weergegeven.

3 Telefonie configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je van een provider de toegangsgegevens voor internettelefonie hebt ontvangen en telefoons wilt gebruiken met de FRITZ!Box: