FRITZ!Box 7430 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7430 Service
Not your product?

FRITZ!DECT temperatuurafhankelijk schakelen

Je kunt voor FRITZ!DECT een temperatuurafhankelijke schakeling configureren. De temperatuur wordt dan gemeten door FRITZ!DECT zelf of door een radiatorthermostaat (FRITZ!DECT 300, Comet DECT). Het stopcontact van FRITZ!DECT wordt in- of uitgeschakeld wanneer een ingestelde temperatuur wordt bereikt.

Voorwaarden / Beperkingen

• FRITZ!DECT 200 kan worden gebruikt in een temperatuurbereik van 0  °C – 40 °C. Het meetbereik ligt tussen 0 °C – 40 °C.
  • FRITZ!DECT 210 kan worden gebruikt in een temperatuurbereik van -20  °C – +40 °C. Het meetbereik ligt tussen 0 °C – 40 °C.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Temperatuurafhankelijke schakeling configureren

Als eerste moet een groep worden ingericht met smarthome-apparaten waarvan het stopcontact automatisch wordt in- of uitgeschakeld zodra een bepaalde temperatuur wordt bereikt. De groep kan ook bestaan uit slechts één FRITZ!DECT-apparaat. Vervolgens configureer je de schakeling voor deze groep:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Klik op de knop "New Group".
  4. Als je hiernaar wordt gevraagd, schakel je de optie "Switching Actuators" in en klik op "OK".
  5. Voer een naam in voor de groep en selecteer de smarthome-apparaten die je samen wilt schakelen in de groep.
  6. Selecteer de apparaten die je wilt schakelen in de groep.
  7. Klik op de knop "OK".
    • De groep wordt aangemaakt.
  8. Schakel die optie "Switching a Group Automatically" in en schakel de optie "Temperature" in.
  9. Schakel de optie "Heat" or "Cool" in, afhankelijk van het aangesloten apparaat (bijvoorbeeld ventilatorkachel of airconditioning).
  10. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Temperature sensor" het apparaat waarop de temperatuur moet worden gemeten. De temperatuursensor hoeft niet tot de groep te behoren.

Opmerking:FRITZ!DECT of de radiatorthermostaat FRITZ!DECT 300 en Comet DECT meten de temperatuur tenminste eens per 15 minuten en elke 2 minuten wordt de gemeten temperatuur doorgegeven aan de FRITZ!Box. Je kunt de meetwaarden zien in de gebruikersinterface in het menu "Home Network" > "Smart Home".

11. Als je de optie "Heat" hebt geselecteerd, stel je waarden in voor "Comfort temperature" en "Cool-down temperature". Als je de optie "Cool" hebt geselecteerd, selecteer je "Desired temperature". De stopcontacten schakelen dan in of uit bij het bereiken van de ingestelde temperatuur.
  12. Leg de gewenste schakeltijden vast in de weekkalender door te klikken op, of met ingedrukte linkermuisknop te slepen over de schakeltijden.
  13. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.