FRITZ!Box 7430 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7430 Service

Temperatuurafhankelijke schakeling configureren voor FRITZ!DECT-contactdoos

Voor de schakelbare contactdoos, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200, kun je een temperatuurafhankelijke schakeling configureren. De temperatuur wordt gemeten door FRITZ!DECT of een radiatorthermostaat, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 301, en zodra de gedefinieerde temperatuur wordt bereikt, wordt de contactdoos uitgeschakeld.

Voorwaarden / Beperkingen

• Het meetbereik moet liggen tussen 0 °C en 40 °C.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Temperatuurafhankelijke schakeling configureren

Als eerste moet een groep worden ingericht met smarthome-apparaten waarvan het stopcontact automatisch wordt in- of uitgeschakeld zodra een bepaalde temperatuur wordt bereikt. De groep kan ook bestaan uit slechts één FRITZ!DECT-apparaat. Vervolgens configureer je de schakeling voor deze groep:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Klik op de knop "New Group".
  4. Als je hiernaar wordt gevraagd, schakel je de optie "Switching Actuators" in en klik op "OK".
  5. Voer een naam in voor de groep en selecteer de smarthome-apparaten die je samen wilt schakelen in de groep.
  6. Selecteer de apparaten die je wilt schakelen in de groep.
  7. Klik op de knop "OK".
    • De groep wordt aangemaakt.
  8. Schakel de opties "Switching a Group Automatically" en "Temperature" in.
  9. Schakel de optie "Heat" or "Cool" in, afhankelijk van het aangesloten apparaat (bijvoorbeeld ventilatorkachel of airconditioning).
  10. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Temperature sensor" het apparaat dat de temperatuur moet meten. Dit apparaat hoeft niet tot de groep te behoren. Je kunt de meetwaarden zien in de gebruikersinterface in het menu "Home Network > Smart Home".
  11. Als je de optie "Heat" hebt geselecteerd, stel je waarden in voor "Comfort temperature" en "Cool-down temperature".
  12. Als je de optie "Cool" hebt geselecteerd, stel je de "Desired temperature" in.
  13. Leg de gewenste schakeltijden vast in de weekkalender door te klikken op, of met ingedrukte linkermuisknop te slepen over de schakeltijden.
  14. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.