FRITZ!Box 7430 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7430 Service

Draadloos netwerk van de FRITZ!Box wordt niet gevonden

Het draadloze netwerk van de FRITZ!Box kan niet worden gevonden door een draadloos netwerkapparaat (bijvoorbeeld notebook, smartphone, tablet). Bij het zoeken naar draadloze netwerken wordt de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box niet weergegeven.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Draadloos netwerk inschakelen

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als de "WLAN"-led van de FRITZ!Box niet brandt:

• Druk kort op de "WLAN"-knop van de FRITZ!Box om het draadloze netwerk in te schakelen.
    • of, als je de toetsvergrendeling in de FRITZ!Box hebt ingeschakeld,
      1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
      2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
      3. Schakel het draadloze netwerk in.
      4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Draadloos apparaat inschakelen

Sommige notebooks hebben een speciale schakelaar of toetscombinatie waarmee je de ingebouwde draadloze netwerkadapter kunt in- en uitschakelen:

• Schakel het draadloze netwerkapparaat in dat je wilt verbinden met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box.

Opmerking:Informatie over het inschakelen van het apparaat vind je in het handboek of neem rechtstreeks contact op met de fabrikant van het apparaat.

3 Draadloze instellingen van de FRITZ!Box aanpassen

Voorbereidingen

• Verbind de computer via een netwerkkabel met de "LAN 2"-poort van de FRITZ!Box.

Naam van het draadloze netwerk (SSID) weergeven

Sommige draadloze netwerkapparaten kunnen geen draadloze verbinding tot stand brengen als de naam van het draadloze netwerk niet zichtbaar is:

Opmerking: Het verbergen van de naam van het draadloze netwerk kan een veiligheidsrisico vormen (zie 5 Wi-Fi security myths you must abandon now).

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Name of the wireless radio network visible" in. Als de optie niet wordt weergegeven, schakel je eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Naam van het draadloze netwerk (SSID) wijzigen

Sommige draadloze netwerkapparaten (bijvoorbeeld Apple iPhone) kunnen geen verbinding tot stand brengen als de naam van het draadloze netwerk speciale tekens bevat:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in het invoerveld "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in, zonder speciale tekens. Omdat niet elk draadloos netwerkapparaat speciale tekens ondersteunt, adviseren wij alleen Latijnse standaardletters (dus niet ä, ë, ö, ü, é, í,ß, enz.) en cijfers te gebruiken.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Draadloos kanaal op de 2,4GHz-frequentieband aanpassen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Controleer of het draadloze netwerk van de FRITZ!Box nu gevonden wordt.
    • Als het draadloze netwerk nog steeds niet gevonden wordt:
      1. Schakel de optie "Adjust radio channel settings" in.
      2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Wireless channel in the 2.4-GHz frequency band" de optie "Auto channel".
      3. Klik op "Additional Settings".
      4. Schakel de optie "Wireless auto channel including channel 12/13 (2.4 GHz frequency band)" uit.

Opmerking:Omdat het in de VS niet is toegestaan de draadloze kanalen 12 en 13 te gebruiken, kunnen sommige draadloze netwerkapparaten geen draadloze verbinding tot stand brengen via deze draadloze kanalen.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Meest recente software van het draadloze netwerkapparaat installeren

• Installeer de meest recente driver voor de draadloze netwerkadapter van de computer of het meest recente besturingssysteem (bijvoorbeeld Android, iOS) voor het draadloze netwerkapparaat.

Opmerking:Informatie over updates van de draadloze netwerkadapter of het draadloze netwerkapparaat vind je in het handboek of verkrijg je rechtstreeks van de fabrikant.
    De nieuwste stuurprogramma's voor de FRITZ!WLAN Stick vind je in onze downloadsectie.

5 Draadloze netwerkapparaten optimaal positioneren

1. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk in een centraal gelegen ruimte.
  2. Plaats de FRITZ!Box niet direct in de hoek van een kamer.
  3. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  4. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk zo hoog mogelijk boven in een kamer, bijvoorbeeld boven op een kast.
  5. Zorg ervoor dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de FRITZ!Box en de andere draadloze netwerkapparaten. Vooral metalen- of waterhoudende objecten (bijvoorbeeld koelkast, kamerplanten) verminderen de kwaliteit van het draadloos signaal aanzienlijk.
  6. Plaats de FRITZ!Box niet in de buurt van andere zenders (bijvoorbeeld magnetron, babyfoon, draadloze speakers, bluetooth-apparaten).
  7. Om te testen plaats je de FRITZ!Box en het draadloze netwerkapparaat zo dicht mogelijk bij elkaar in de buurt.

Opmerking:Wanneer je alle andere mogelijke bronnen voor de fout hebt uitgesloten, kun je de afstand tussen beide apparaten weer vergroten.

6 Ander draadloos netwerkapparaat testen

• Test of het draadloos netwerk van de FRITZ!Box door een ander draadloos netwerkapparaat wordt gevonden.
    • Als het andere draadloze netwerkapparaat het draadloze netwerk van de FRITZ!Box kan vinden, dan is het eerste draadloze netwerkapparaat mogelijk defect.