FRITZ!Box 7430 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7430 Service

Met dynamic DNS toegang tot de FRITZ!Box

Niet alleen kun je je FRITZ!Box configureren voor toegang vanaf internet via MyFRITZ!. Als je een domeinnaam van een andere dynamic DNS-dienst hebt, kun je ook deze domeinnaam gebruiken voor toegang tot je FRITZ!Box.

Ter bescherming tegen onbevoegde toegang kun je de FRITZ!Box op deze manier vanaf internet ook alleen benaderen via een versleutelde HTTPS-verbinding (Hypertext Transfer Protocol Secure) en moet je een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.

Voorwaarden / Beperkingen

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

Dynamic DNS configureren

Met dynamic DNS kun je een FRITZ!Box altijd vanaf internet benaderen via dezelfde domeinnaam, zelfs als het publieke IP-adres van de FRITZ!Box regelmatig verandert:

1. Configureer dynamic DNS in de FRITZ!Box.

Internetverbinding permanent in stand houden

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Schakel de optie "Maintain permanently (recommended for flat rates)" in. Als de optie niet wordt weergegeven, heeft de FRITZ!Box al een permanente verbinding met internet.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 FRITZ!Box-gebruikers configureren

Om de FRITZ!Box vanaf internet te kunnen benaderen, moet je gebruikers configureren in de FRITZ!Box en ze rechten geven voor toegang tot de FRITZ!Box vanaf internet:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "FRITZ!Box Users".
  3. Klik op de knop (Bewerken) naast de gebruiker die de FRITZ!Box moet benaderen vanaf internet. Als je nog geen gebruiker hebt geconfigureerd:
    1. Klik op de knop "Add User".
    2. Voer in de invoervelden een naam, een e-mailadres en een wachtwoord in voor de gebruiker.
  4. Schakel de optie "Access from the Internet allowed" in.
  5. Schakel de optie "FRITZ!Box settings" in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 HTTPS-internettoegang inschakelen

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Permit Access".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!Box Services".
  4. Schakel bij "Internet Access" de optie "Internet access to the FRITZ!Box via HTTPS enabled" in.
  5. Als je een bepaalde poort wilt gebruiken voor HTTPS, voer je in het invoerveld "TCP port for HTTPS" de gewenste poort in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Alle adressen waarop je FRITZ!Box kan worden benaderd vanaf internet, worden nu weergegeven onder de instellingen voor internettoegang via HTTPS. Omdat het numerieke IP-adres van veel internetverbindingen vaak wijzigt, is het aan te raden om het adres met de dynamic DNS- of de MyFRITZ!-domeinnaam te gebruiken.

4 Met dynamic DNS toegang tot de FRITZ!Box

1. Roep in een webbrowser de dynamic DNS-domeinnaam op, waaronder de FRITZ!Box vanaf internet bereikbaar is. Als de FRITZ!Box voor HTTPS niet de standaard poort 443 gebruikt, voeg je aan de domeinnaam de poort toe die wordt gebruikt door de FRITZ!Box.

Voorbeeld:
    https://fritzbox.dyndns.org:49476

2. Als de webbrowser meldt dat de verbinding niet vertrouwd of onveilig is, bevestig dan de beveiligingswaarschuwing als volgt:

Opmerking:De verbinding met de FRITZ!Box is geen beveiligingsrisico. De webbrowser geeft deze waarschuwing alleen weer, omdat het individuele beveiligingscertificaat van de FRITZ!Box niet bekend is bij derden die dergelijke certificaten uitgeven.

• Google Chrome: "Geavanceerd > Doorgaan naar [...] (onveilig)"
    • Mozilla Firefox: "Geavanceerd > Uitzondering toevoegen... > Beveiligingsuitzondering bevestigen"
    • Microsoft Edge: "Doorgaan naar deze webpagina (niet aanbevolen)"
    • Microsoft Internet Explorer: "Doorgaan naar deze webpagina (niet aanbevolen)".
    • Apple Safari: "Doorgaan"
  3. Voer in de invoervelden de gebruikersnaam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die is gemachtigd is vanaf internet toegang te krijgen tot de FRITZ!Box.
  4. Klik op "Log in".