FRITZ!Box 7430 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7430 Service

Netwerkapparaat starten via internet (Wake on LAN)

Met "Wake on LAN" kun je computers, NAS-systemen en andere netwerkapparatuur in het FRITZ!Box-thuisnetwerk starten via internet. Op deze manier kun je bijvoorbeeld via een onderhoudsprogramma op afstand altijd toegang krijgen tot één van je computers zonder dat deze continu aan moet staan.

LET OP!Door een fout in FRITZ!OS 6.83 verstuurt de FRITZ!Box niet automatisch het magic packet dat nodig is voor "Wake on LAN". We werken aan een oplossing en zullen dit probleem zo spoedig mogelijk verhelpen met een FRITZ!OS-update. Tot de update beschikbaar is, kun je de Computer starten via de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Voorwaarden / Beperkingen

• Het apparaat moet met een LAN-poort van de FRITZ!Box verbonden zijn.
  • Het apparaat moet de ACPI-standaard (Advanced Configuration and Power Management Interface) ondersteunen. De fabrikant kan je informeren over de ACPI-ondersteuning, bijvoorbeeld via het handboek.
  • Het apparaat moet zijn geconfigureerd voor slaapstand "S3", "S4" of "S5".
  • In de FRITZ!Box moeten portforwardingregels zijn geconfigureerd voor het apparaat of de toepassing. Als je via VPN toegang wilt verschaffen tot het apparaat, moet in de FRITZ!Box een VPN-verbinding zijn geconfigureerd, bijvoorbeeld met FRITZ!VPN.
  • De FRITZ!Box moet van de internetprovider een publiek IPv4-adres verkrijgen.

Belangrijk:Bij een internettoegang met een DS-Lite-verbinding ("Dual Stack Lite") is de FRITZ!Box vanaf internet niet toegankelijk via IPv4. Als DS-Lite actief is, dan wordt in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op de pagina "Overview" onder "Connections" de status "IPv4 over DS Lite" weergegeven.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Automatisch opstarten bij toegang via internet configureren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Connections".
  4. Klik naast het apparaat dat je wilt configureren op de knop (Bewerken).
  5. Schakel de optie "Start this computer automatically as soon as it is accessed from the Internet" in.

Opmerking:Via de knop "Start Computer" kun je het apparaat rechtstreeks opstarten vanuit de stand-bymodus en zo eenvoudig testen of deze "Wake on LAN" ondersteunt.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Nu wordt het apparaat automatisch opgestart zodra

• vanuit het internet toegang wordt verschaft tot het apparaat via een geopende poort.
  • een query naar het apparaat wordt verstuurd via een VPN-verbinding.

Na ongeveer 10 seconden heb je toegang tot gedeelde bestanden en serverdiensten op de computer.